Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Loire Valley |
Marjasort | Chenin Blanc, Cabernet Franc, Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 11.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | S.A. Orchidees Maisons de Vin |
Kogus kastis | 6 |
Veinimaja on loodud 1929. a. Loire Valley´s Donatien Bahuaud´i poolt, kes oli Château Cassemichère mõisaomanik Loire orus.
Ackermann, imeliste elegantsete cremant´de valmistaja Prantsusmaal alates aastast 1811!
Hr. Jean-Baptiste Ackerman pani aluse vahuveinide valmistamisele Ackermani veinimajas ja tänaseks on elegantsed cremant´d vallutanud iga vahuveinisõbra südame oma suurepärase aroomi-ja maitsepaletiga.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi Saumur, Puy Notre Dame'i piirkonnas varajastel hommikutundidel, et tagada veinis olev värskus. Viinamarjakobarad pressitakse, edasi toimub fermentatsioon termoreguleeritud terasvaatides. Teine fermentatsioon méthode traditionnelle pärmisettel pudelist toimub 18-24 kuud. Dégorgement toimub traditsionaalsel meetodil (pudelikael jahutatakse, pärm jäätub, pärast korgi avamist lendab jää klombina minema) ja liqueur d'expédition’I (sätitakse magusus ja villitakse) käigus jääb Ackerman Cremant de Loire 1811 Brut vahuveini jääksuhkur 12g/L. Cremant on valmistatud 60% Chenin Blanc, 30% Cabernet Franc, 10% Chardonnay marjasortidest. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Värske, puuviljane, tunda küpseid puuvilju, valgeid luuvilju, brioche´i. |
Maitse | Maitse on värske, kuiv ja puuviljane. Tunda küpseid kollased puuvilju, aprikoose, virsikuid, kollaseid tsitruselisi, kreemisust ja röstsaia. Järelmaitse on puuviljane ja mineraalselt tsitruseline. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Rohelised salatid, Valge kala |
Serveerimine | jahutatult 4-6°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |