Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Loire Valley |
Marjasort | Chardonnay, Chenin Blanc, Cabernet Franc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | S.A. Orchidees Maisons de Vin |
Kogus kastis | 6 |
Ackerman´i veinimaja on loodud 1811. a ja on vanim Cremant´e valmistav veinimaja Loire Valley´s, Saumur ja Cremant de Loire piirkonnas. Hr. Jean-Baptiste Ackerman pani aluse vahuveinide valmistamisele Ackermani veinimajas, Saumur´s ja Royal sarja Cremant´d olid kuninganna Victoria ametlikud õukonna vahuveinid.
Ackermann, imeliste elegantsete cremant´de valmistaja Prantsusmaal alates aastast 1811!
Hr. Jean-Baptiste Ackerman pani aluse vahuveinide valmistamisele Ackermani veinimajas ja tänaseks on elegantsed cremant´d vallutanud iga vahuveinisõbra südame oma suurepärase aroomi-ja maitsepaletiga.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi Saumur, Puy Notre Dame'i piirkonnas varajastel hommikutundidel, et tagada veinis olev värskus. Viinamarjakobarad pressitakse ja Grand Royale Cremanti valmistamiseks kasutatakse ainult parimat free run veinivirret. Teine fermentatsioon méthode traditionnelle pärmisettel pudelist toimub 24-36 kuud. Dégorgement toimub traditsionaalsel meetodil (pudelikael jahutatakse, pärm jäätub, pärast korgi avamist lendab jää klombina minema) ja liqueur d'expédition’i(sätitakse magusus ja villitakse) käigus jääb Ackerman Grand Royal Cremant de Loire Blanc Extra Brut jääksuhkur 1g/L. Cremant on valmistatud: 56% Chardonnay, 34% Chenin Blanc, 10% Cabernet Franc marjasortidest. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas, mullijuga pikk ja peenike. |
Aroom | Aroom on värske, puuviljane ja kompleksne. Tunda floraalseid noote, küpseid virsikuid, nektariine, ahjuõunu ja röstsaia. |
Maitse | Maitse on kuiv, puuviljane, keskmise täidlusega ja pehmelt siidine. Tunda küpseid kollased puu-ja luuvilju, virsikuid, küpsed tsitruselisi, kuivatatud aprikoosid, kreemisust ja võisust. Järelmaitse on heas tasakaalus ja puuviljane. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala, Sushi&Sashimi |
Serveerimine | jahutatult 4-6°C klassikalisest vahuveini pokaalist või valge veini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |