Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Loire Valley |
Marjasort | Chardonnay, Chenin Blanc, Cabernet Franc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | S.A. Orchidees Maisons de Vin |
Kogus kastis | 6 |
Ackerman´i veinimaja on loodud 1811. a ja on vanim Cremant´e valmistav veinimaja Loire Valley´s, Saumur ja Cremant de Loire piirkonnas. Hr. Jean-Baptiste Ackerman pani aluse vahuveinide valmistamisele Ackermani veinimajas, Saumur´s ja Royal sarja Cremant´d olid kuninganna Victoria ametlikud õukonna vahuveinid.
Ackermann, imeliste elegantsete cremant´de valmistaja Prantsusmaal alates aastast 1811!
Hr. Jean-Baptiste Ackerman pani aluse vahuveinide valmistamisele Ackermani veinimajas ja tänaseks on elegantsed cremant´d vallutanud iga vahuveinisõbra südame oma suurepärase aroomi-ja maitsepaletiga.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi Saumur, Puy Notre Dame'i piirkonnas varajastel hommikutundidel, et tagada veinis olev värskus. Viinamarjakobarad pressitakse ja Royale Cremanti valmistamiseks kasutatakse ainult parimat free run veinivirret. Teine fermentatsioon méthode traditionnelle pärmisettel pudelist toimub 36 kuud. Dégorgement toimub traditsionaalsel meetodil (pudelikael jahutatakse, pärm jäätub, pärast korgi avamist lendab jää klombina minema) ja liqueur d'expédition’i(sätitakse magusus ja villitakse) käigus jääb Ackerman Royal Cremant de Loire Blanc Brut jääksuhkur 7g/L. Cremant on valmistatud: 60% Chardonnay, 30% Chenin Blanc, 10% Cabernet Franc marjasortidest. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas, mullijuga pikk ja peenike. |
Aroom | Värske, puuviljane ja kompleksne. Tunda floraalseid noote, küpseid virsikuid, nektariine, ahjuõunu ja röstsaia. |
Maitse | Kuiv, puuviljane, keskmise täidlusega ja pehmelt siidine. Tunda küpseid kollased puu-ja luuvilju, virsikuid, küpsed tsitruselisi, kuivatatud aprikoosid, kreemisust ja võisust. Järelmaitse on heas tasakaalus ja puuviljane. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Kammkarbid, Valge kala, Sushi&Sashimi, Juustuvalik, Iseseisvalt nautimiseks |
Serveerimine | jahutatult 4-6°C Bordeaux tüüpi valgeveini või flute tüüpi vahuveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |