Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Loire Valley |
Marjasort | Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 11.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | S.A. Orchidees Maisons de Vin |
Kogus kastis | 6 |
Ackerman´i veinimaja on loodud 1811. a ja on vanim Cremant´e valmistav veinimaja Loire Valley´s, Saumur ja Cremant de Loire piirkonnas. Hr. Jean-Baptiste Ackerman pani aluse vahuveinide valmistamisele Ackermani veinimajas, Saumur´s ja Royal sarja Cremant´d olid kuninganna Victoria ametlikud õukonna vahuveinid.
Ackermann, imeliste elegantsete cremant´de valmistaja Prantsusmaal alates aastast 1811!
Hr. Jean-Baptiste Ackerman pani aluse vahuveinide valmistamisele Ackermani veinimajas ja tänaseks on elegantsed cremant´d vallutanud iga vahuveinisõbra südame oma suurepärase aroomi-ja maitsepaletiga.
Tootmisviis | Pinot Noir viinamarjad korjatakse käsitsi Saumur, Puy Notre Dame'i piirkonnas varajastel hommikutundidel, et tagada veinis olev värskus. Viinamarjakobarad pressitakse, edasi toimub fermentatsioon termoreguleeritud terasvaatides, kestakontakt veinivirdega on 2-4 tundi. Teine fermentatsioon méthode traditionnelle pärmisettel pudelist toimub 12 kuud. Dégorgement toimub traditsionaalsel meetodil (pudelikael jahutatakse, pärm jäätub, pärast korgi avamist lendab jää klombina minema) ja liqueur d'expédition’i (sätitakse magusus ja villitakse) käigus jääb Ackerman Royal Cremant de Loire Rose Brut jääksuhkur 11g/L. Cremant on valmistatud 100% Pinot Noir marjasordist. |
---|---|
Värvus | Heleroosa, mullijuga pikk ja peenike |
Aroom | Aroom on värske ja marjane, tunda punaseid marju, küpseid vaarikaid, jõhvikaid ja pohli, tsitruseviljade mineraalsust. |
Maitse | Maitse on värske, kuiv ja lopsakalt marjane. Tunda küpseid vaarikaid, punaseid sõstraid, jõhvikaid, kuivatatud kibuvitsamarjasid. Järelmaitse on marjane ja mineraalselt tsitruseline |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala, Sushi&Sashimi |
Serveerimine | jahutatult 4-6°C klassikalisest vahuveini pokaalist või valge veini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |