ACKERMAN ROYAL CREMANT DE LOIRE ROSE BRUT`19 12% 75CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondLoire Valley
MarjasortPinot Noir
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus12% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein
TootjaS.A. Orchidees Maisons de Vin
Kogus kastis6

Ackerman´i veinimaja on loodud 1811. a ja on vanim Cremant´e valmistav veinimaja Loire Valley´s, Saumur ja Cremant de Loire piirkonnas. Hr. Jean-Baptiste Ackerman pani aluse vahuveinide valmistamisele Ackermani veinimajas, Saumur´s ja Royal sarja Cremant´d olid kuninganna Victoria ametlikud õukonna vahuveinid.

Ackermann, imeliste elegantsete cremant´de valmistaja Prantsusmaal alates aastast 1811!

Hr. Jean-Baptiste Ackerman pani aluse vahuveinide valmistamisele Ackermani veinimajas ja tänaseks on elegantsed cremant´d vallutanud iga vahuveinisõbra südame oma suurepärase aroomi-ja maitsepaletiga. 

Omadused

TootmisviisPinot Noir viinamarjad korjatakse käsitsi Saumur, Puy Notre Dame'i piirkonnas varajastel hommikutundidel, et tagada veinis olev värskus. Viinamarjakobarad pressitakse, edasi toimub fermentatsioon termoreguleeritud terasvaatides, kestakontakt veinivirdega on 2-4 tundi. Teine fermentatsioon méthode traditionnelle pärmisettel pudelist toimub 12 kuud. Dégorgement toimub traditsionaalsel meetodil (pudeli­kael jahutatakse, pärm jäätub, pärast korgi avamist lendab jää klom­bina minema) ja liqueur d'expédition’i (sätitakse magusus ja villitakse) käigus jääb Ackerman Royal Cremant de Loire Rose Brut jääksuhkur 11g/L. Cremant on valmistatud 100% Pinot Noir marjasordist.
VärvusHeleroosa, mullijuga pikk ja peenike
AroomAroom on värske ja marjane, tunda punaseid marju, küpseid vaarikaid, jõhvikaid ja pohli, tsitruseviljade mineraalsust.
MaitseMaitse on värske, kuiv ja lopsakalt marjane. Tunda küpseid vaarikaid, punaseid sõstraid, jõhvikaid, kuivatatud kibuvitsamarjasid. Järelmaitse on marjane ja mineraalselt tsitruseline
ToidusoovitusAperitiiv, Eelroad, Mereannid, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala, Sushi&Sashimi
Serveeriminejahutatult 4-6°C klassikalisest vahuveini pokaalist või valge veini pokaalist
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)