Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Toscana, Montalcino |
Marjasort | Sangiovese |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Banfi s.r.l |
Kogus kastis | 6 |
Castello Banfi veinimaja on loodud 1978.a. Itaalias, Toskaanas, Montalcinos John ja Harry Mariani poolt. Banfi Brunello di Montalcino esimene aastakäik valmis 1987.a.
Tootmisviis | Brunello Sangiovese viinapuud paiknevad Montalcino mäe lõunapoolsetel nõlvadel. Veiniaia suurus on 170 ha ja 220 meetrit üle merepinna. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, pressitakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril Horizon hübriid teras & tammevaatides, kestakontakt 10-12 päeva. Vein laagerdub erineva suurusega tammevaatides 2 aastat (350L barrique ja 60-120hl Slavoonia vaatides) ja edasi areneb vein pudelis 8-10 kuud |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis on küpseid punaseid marju, kannikesi, vaniljet ja liköörsust |
Maitse | Maitse on kompleksne, heas tasakaalus, pehmed tanniinid, keskmise täidlusega, tunda küpseid kirsse ja vürtse. |
Toidusoovitus | Loomaliha, Lambaliha, Ulukiliha, BBQ lihad, Sealiha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist, kindlasti enne dekanteerida |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10+ aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |