Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Toscana |
Marjasort | Sangiovese, Canaiolo Nero |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Banfi s.r.l |
Kogus kastis | 6 |
Castello Banfi veinimaja on loodud 1978.a. Itaalias, Toskaanas, Montalcinos John ja Harry Mariani poolt. Banfi valmistab veine samuti Toscana, Chianti Classico DOCG alal ning vein on valmistatud Sangiovese (90%), Canaiolo Nero (10%) marjasortidest.
Tootmisviis | Chianti Classico DOCG loodi 1996 aastal ja seaduse järgi peab Chianti Classico DOCG´s olema Sangiovese viinamarjasorti 80% veinis. Sangiovese on Toskaana peamine tume viinamarjasort. Viinamarjad on käsitsi korjatud Chianti Classico piirkonnast septembrikuu keskel, sorteeritakse, eemaldatakse varres, pressitakse. Fermentatsioon toimub 25-30°C juures ja kestakontakt 7 päeva. Edasi vein areneb 3 kuud suurtes Slavoonia ja väikestes Prantsuse tammevaatides. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on marjane, tunda küpseid metsamarju, üle küpsenud luuvilju, ürdisust ja kannikest. |
Maitse | Maitse on marjane, keskmise täidlusega, tunda küpseid kirsse, musti ploome, veidi musta pipart. Järelmaitse on marjaselt pikk, kerge vürtsise alatooniga |
Toidusoovitus | Loomaliha, BBQ lihad, Väikeuluk, Sealiha, Pasta, Pitsa |
Serveerimine | 15-17°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5 aastat alates korjeaastast |