BANFI EXCELSUS MAGNUM 1997 13% 150CL (puitkarbis)

RiikItaalia
PiirkondToscana, Montalcino
MarjasortMerlot, Cabernet Sauvignon
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus13% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaBanfi s.r.l
Kogus kastis6

Castello Banfi veinimaja on loodud 1978.a. Itaalias, Toskaanas, Montalcinos John ja Harry Mariani poolt. Banfi Excelsus veini esimene aastakäik valmis 1983.a ja vein on valmistatud Merlot (60%) ja Cabernet Sauvignon (40%) marjasortidest.

Omadused

TootmisviisBrunello Sangiovese viinapuud paiknevad Montalcino mäe lõunapoolsetel nõlvadel ja Poggio All´Oro Riserva veini valmistatakse vaid parimatel aastatel. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, pressitakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril Horizon hübriid teras & tammevaatides temp. 25-30°C, kestakontakt 10-12 päeva. Vein laagerdub erineva suurusega tammevaatides 2 aastat, 40% 350L Prantsuse tammevaatides ja 60% 90-60hl Prantsuse vaatides ja edasi areneb vein pudelis. Brunello Riserva kvaliteediastmes veini ei tohi ennem müüa, kui on möödas 01. jaanuar ja 6 aastat antud aastakäigust.
VärvusRubiinpunane, violetse alatooniga
AroomAroom on kompleksne, tunda küpseid tumedaid marju, küpseid ploome, ploomimoosi, küpseid mustsõstraid, mõrušokolaadi, kohviuba, liköörsust ja veidi tubakat
MaitseMaitselt on vein keskmise täidlusega, arenenud, pehmed marja- ja vaaditanniinid, küpsed mustad marjad, ploomid, mustsõstrad, tumedad kirsid, tume šokolaad ja veidi musta pipart. Järelmaitse on pikk ja sametiselt pehmete tanniinidega.
ToidusoovitusBBQ lihad, Loomaliha, Ulukiliha, Väikeuluk, Sealiha, Tugevamad juustud
Serveerimine 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, kindlasti enne dekanteerida!
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 25-30 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)