Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Toscana, Montalcino |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | Banfi s.r.l |
Kogus kastis | 6 |
Castello Banfi veinimaja on loodud 1978.a. Itaalias, Toskaanas, Montalcinos John ja Harry Mariani poolt. Banfi "Fontanelle" Chardonnay esimene aastakäik valmis 1982.a.
Tootmisviis | Chardonnay viinapuud paiknevad 250 meetrit üle merepinna Montalcino mäe lõunapoolsetel nõlvadel. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, toimub aeglane marjade pressimine, mille tulemusel saadakse free-run juice. Edasi toimub fermentatsioon (12-14°C) kontrollitud temperatuuril. Edasi vein areneb pärmisettel 7 kuud Prantsuse tammevaatides (350L) ja nädalas 1 x kord toimub pärmisette segamine veinivaadis. Vein arenev edasi pudelis 8-10 kuud. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värske, tunda kollaseid küpseid puu-ja luuvilju, küpseid aprikoose, mangot, pirne, kollaseid õunu ja kerget tammevaadi vaniljesust. |
Maitse | Maitse on kuiv ja puuviljane, keskmise täidlusega, tunda küpseid kollaseid puuvilju, mineraalsust ja tsitruselist happesust. Järelmaitse pikk, kreemjalt puuviljane. |
Toidusoovitus | Eelroad, Mereannid, Valge kala, Linnuliha, Metslinnud, Kergemad juustud |
Serveerimine | Jahutatult 9-11°C Burgundia tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-8 aastat alates korjeaastast. |