Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Toscana, Montalcino |
Marjasort | Sangiovese |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Banfi s.r.l |
Kogus kastis | 6 |
Castello Banfi veinimaja on loodud 1978.a. Itaalias, Toskaanas, Montalcinos John ja Harry Mariani poolt. Banfi Rosso di Montalcino esimene aastakäik valmis 1983.a.
Tootmisviis | Sangiovese viinapuud paiknevad 100 meetrit üle merepinna Montalcino mäe lõunapoolsetel nõlvadel. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril Horizon hübriid teras & tammevaatides, matseratsioon 7-10 päeva. Vein laagerdub 10-12 kuud osaliselt väikestes barrique ´s ja suurtes vaatides, edasi areneb pudelis 6 kuud. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on intensiivne, tunda punaseid ja musti luuvilju, kirsse, ploome ja kannikesi. |
Maitse | Maitse on keskmise täidlusega, heas tasakaalus, tunda pehmeid puidutanniine, küpseid metskirsse, musti ploome, musta pipart. |
Toidusoovitus | Loomaliha, Ulukiliha, Lambaliha, Sealiha, Väikeuluk, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |