Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Toscana, Montalcino |
Marjasort | Sangiovese |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Banfi s.r.l |
Kogus kastis | 6 |
Castello Banfi veinimaja on loodud 1978.a. Itaalias, Toskaanas, Montalcinos John ja Harry Mariani poolt. Banfi "Vigna Marrucheto" Brunello esimene aastakäik valmis 2016.a.
Tootmisviis | Brunello Sangiovese viinapuud paiknevad Montalcino mäe lõunapoolsetel nõlvadel 10ha "Marrucheta" viinapuu aedades, viinapuud on istutatud 2009 aastal.. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, pressitakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril Horizon hübriid teras & tammevaatides temp. 25-30°C, kestakontakt 10-12 päeva. Vein laagerdub 90-60hl Prantsuse vaatides 30 kuud ja edasi areneb vein pudelis. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda küpseid punaseid-ja musti marju, küpsed kirsid, mustad ploomid, üleküpsenud põldmarjad, mõrušokolaad, kohviuba ja liköörsust. |
Maitse | Maitse on kompleksne, heas tasakaalus, keskmise täidlusega, tunda pehmed marja- ja vaaditanniine, küpseid kirsse ja tumedaid luuvilju, kuivatatud musti ploome, mõrušoklaadi ja vürtse . Järelmaitse pikk ja sametiselt pehmete tanniinidega. |
Toidusoovitus | Loomaliha, Ulukiliha, Lambaliha, BBQ lihad, Sealiha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, kindlasti enne dekanteerida! |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 25-30 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |