10.12.2024
Selles blogipostituses anname sulle praktilisi nõuandeid, kuidas sobitada Tridensi veinivaliku veinid erinevate jõuluroogadega.
Serveeri tervitusjooki jahutatult 4-6°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist või vintage šampanja pokaalist.
Tihti kulub head kõrgema happega Rieslingut või Pinot Blanci ka hapukapsa valmistamise juurde ja siinkohal on parim kooslus kõrge happesusega veinid (hapukapsas on happeline, tihti magusam), milles on olemas aromaatsus ja puuviljasus.
RIESLING VALIK:
PINOT BLANC VALIKUD:
RUFFINO RISERVA DUCALE ORO CHIANTI CLASSICO DOCG - on mõnusalt marjane, mahlane, lopsakas, keskmise täidlusega ja sobib hästi ahjus küpsetatud verivorstide juurde, lisandiks kindlasti serveerida pohlamoosi!
* Serveerimisel pea kindlasti silmas, et täidlasem vein saaks alati 1-2h enne avatud / dekanteeritud, et vein õhtusöögi ajaks oleks oma parimas hetkes. Serveeri Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist.
Peter Lehmann 8 Songs Shiraz on väga hea Austraalia Shiraz stiilinäide Peter Lehmann veinivalikust. Veinis on olemas jõulisus, marjasus, vürtsid ja pipar, järelmaitses tulevad kenasti esile sametised marja- ja vaaditanniinid. Väga hea kooslus ulukiliha, lambapraad, lambakints mis on madalal temperatuuril küpsetatud, kuna veinis on olemas omadused mida ulukiliha/ lambaliha enda kõrvale nõuab.
Kui otsid veel inspiratsiooni, vaata kindlasti meie RIKKALIKKU JÕULUVALIKUT!