BOTTEGA AMARONE VALPOLICELLA DOCG´20 16% 75CL

RiikItaalia
PiirkondVeneto
MarjasortCorvina, Corvinone, Rondinella
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus16% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaBottega SPA
Kogus kastis6

Bottega veinimaja kasvatas viinamarju juba 1635.a, maailma ühes imeliseimas paigas – Itaalias, Refrontolos, Molinetto della Croda lähedal asuvatel nõlvadel. 1977. aastal rajas Mr. Aldo Bottega koos oma naise Rosinaga “Distilleria Bottega”, Treviso provintsis, Pianzano di Godegas. Tänaseks on Bottega veinid pälvinud üle 350 auhinna ja neid leidub enam kui 140 riigis ning Duty-Free kauplustes, lennujaamades ja laevade kauplustes

Bottega veinimaja, loodud aastal 1635 ja on tänaseni pereettevõte. Bottega veinimaja paikneb Veneto piirkonnas Gonegliano piirkonnas, aastast 1983 juhib ettevõtet Hr. Sandro Bottega. Bottega valmistab imelisi Bottega GOLD Prosecco´, Valpolicella, Amarone ja Soave veine Veneto piirkonnas; samuti grappa ja liköörid on Bottega veinimaja tootevalikus. 

Bottega veinimaja tuntuim kaubamärk on Bottega GOLD prosecco, alates aastast 2022 on Bottega GOLD prosecco bränd nr. 1 enimmüüdud vahuvein travel-retail´s. 

Tutvu erinevate Bottega vahuveinide-, veinide- ja nende toodete juurde sobivate tarvikutega:

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, parimad kobarad jäetakse looduslikult 3 - 4 kuuks kuivama, kus marjad kaotavad oma kaalust ca 55-60% ning alles seejärel alustatakse marjade pressimisega. Pressitakse jaanuaris/ veebruaris, millele järgneb aeglane ja pikk fermentatsioon, mis kestab 30-50 päeva. Fermentatsioon toimub koos kestadega. Amarone puhul on kasutusel eriline pärm, mis elab kangemas alkoholis kui 16%. Vein peab vähemalt 2 aastat küpsema tammevaadis. Amarone DOCG puhul kestab käärimine seni kuni vein on kuiv.
VärvusTumepunane, violetse alatooniga
AroomAroom on kompleksne, tunda üleküpseid, liköörseid tumedaid luuvilju- metskirss, ploom, mustsõstar; üleküpseid punaseid marju, vaarikaid, muskaatpähklit, tumedat šokolaadi ja kuivatatud ürte.
MaitseMaitse on kuiv, täidlaselt jõuline ja struktuurselt kompleksne. Tunda üliküpseid mureleid, kirsse, ploome, marja-ja tammevaadi tanniine, kuivatatud nelki, vürtse, mõrušokolaadi. Järelmaitse pikk ja vürtsikalt marjane.
ToidusoovitusLambaliha, Loomaliha, Ulukiliha, BBQ lihad, Sealiha, Tugevamad juustud
ServeerimineJahutatult 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt vein 1-2 tundi varem avada/ dekanteerida.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 10-15 aastat korjeaastast.