Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Veneto |
Marjasort | Glera, Chardonnay, Pinot Grigio |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 11% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vahuvein |
Tootja | Bottega SPA |
Kogus kastis | 6 |
Bottega veinimaja kasvatas viinamarju juba 1635.a, maailma ühes imeliseimas paigas – Itaalias, Refrontolos, Molinetto della Croda lähedal asuvatel nõlvadel. 1977. aastal rajas Mr. Aldo Bottega koos oma naise Rosinaga “Distilleria Bottega”, Treviso provintsis, Pianzano di Godegas. Alates 2017. aastast on Bottega Gold IWSRi edetabeli järgi reisijate jaemüügis enimmüüdud vahuveinidest II positsioonil.Bottega veinimaja, loodud aastal 1635 ja on tänaseni pereettevõte. Bottega veinimaja paikneb Veneto piirkonnas Gonegliano piirkonnas, aastast 1983 juhib ettevõtet Hr. Sandro Bottega. Bottega valmistab imelisi prosecco vahuveine, Valpolicella, Amarone ja Soave veine Veneto piirkonnas; samuti grappa ja liköörid on Bottega veinimaja tootevalikus.
Bottega veinimaja, loodud aastal 1635 ja on tänaseni pereettevõte. Bottega veinimaja paikneb Veneto piirkonnas Gonegliano piirkonnas, aastast 1983 juhib ettevõtet Hr. Sandro Bottega. Bottega valmistab imelisi Bottega GOLD Prosecco´, Valpolicella, Amarone ja Soave veine Veneto piirkonnas; samuti grappa ja liköörid on Bottega veinimaja tootevalikus.
Bottega veinimaja tuntuim kaubamärk on Bottega GOLD prosecco, alates aastast 2022 on Bottega GOLD prosecco bränd nr. 1 enimmüüdud vahuvein travel-retail´s.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse septembrikuu keskpaigas. Marjad sorteeritakse, pressitakse ja I fermentatsioon toimub roostevabast terasvaadis. II fermentatsioon toimub Charmat meetodil, kontrollitud temperatuuriga 14°C terasvaadis. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värske, puuviljane, aromaatne. Tunda kollaseid pirne, aprikoose, tsitruselisi ja floraalseid noote. |
Maitse | Kuiv, värske ja puuviljane. Maitses tunda küpseid õunu, pirne, küpseid heledaid troopilisi puuvilju. Järelmaitse puuviljane ja tsitruseliselt mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Sushi&Sashimi, Iseseisvalt nautimiseks, Kergemad juustud |
Serveerimine | jahutatult 4-6 °C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist või fluté tüüpi vahuveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |