Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Veneto |
Marjasort | Glera |
Kuivusaste | Poolkuiv |
Alkoholisisaldus | 11% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vahuvein |
Tootja | Bottega SPA |
Kogus kastis | 6 |
Bottega veinimaja kasvatas viinamarju juba 1635.a, maailma ühes imeliseimas paigas – Itaalias, Refrontolos, Molinetto della Croda lähedal asuvatel nõlvadel. 1977. aastal rajas Mr. Aldo Bottega koos oma naise Rosinaga “Distilleria Bottega”, Treviso provintsis, Pianzano di Godegas.
Bottega veinimaja, loodud aastal 1635 ja on tänaseni pereettevõte. Bottega veinimaja paikneb Veneto piirkonnas Gonegliano piirkonnas, aastast 1983 juhib ettevõtet Hr. Sandro Bottega. Bottega valmistab imelisi Bottega GOLD Prosecco´, Valpolicella, Amarone ja Soave veine Veneto piirkonnas; samuti grappa ja liköörid on Bottega veinimaja tootevalikus.
Bottega veinimaja tuntuim kaubamärk on Bottega GOLD prosecco, alates aastast 2022 on Bottega GOLD prosecco bränd nr. 1 enimmüüdud vahuvein travel-retail´s.
Tootmisviis | Glera viinamarjad korjatakse septembrikuu keskpaigas varajastel hommikutundidel, et tagada veinis olev värskus. Viinamarjad sorteeritakse, pressitakse õrnalt ja edasi toimub fermentatsioon kontrollitud temperatuuril 14-16°C, mis kestab 40 päeva. Vein valmib charmat meetodil roostevabast terasvaadis. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värske, puuviljaselt aromaatne. Tunda küpseid pirne, õunu, aprikoose ja tsitruselisi, floraalseid noote- valgeid lilli, akaatsia õisi ja salveid |
Maitse | Maitse on värske ja lopsakalt puuviljane. Maitses küpsed puuviljad ja luuviljad, järemaitse puuviljane ja tsitruseliselt mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Sushi&Sashimi, Iseseisvalt nautimiseks, Kergemad juustud |
Serveerimine | Jahutatult 4-5°C vahuveini flute või Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |