Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Veneto, DOC Treviso |
Marjasort | Pinot Grigio |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Bottega SPA |
Kogus kastis | 6 |
Bottega veinimaja kasvatas viinamarju juba 1635.a, maailma ühes imeliseimas paigas – Itaalias, Refrontolos, Molinetto della Croda lähedal asuvatel nõlvadel. 1977. aastal rajas Mr. Aldo Bottega koos oma naise Rosinaga “Distilleria Bottega”, Treviso provintsis, Pianzano di Godegas. Alates 2017. aastast on Bottega Gold IWSRi edetabeli järgi reisijate jaemüügis enimmüüdud vahuveinidest II positsioonil.Bottega veinimaja, loodud aastal 1635 ja on tänaseni pereettevõte. Bottega veinimaja paikneb Veneto piirkonnas Gonegliano piirkonnas, aastast 1983 juhib ettevõtet Hr. Sandro Bottega. Bottega valmistab imelisi prosecco vahuveine, Valpolicella, Amarone ja Soave veine Veneto piirkonnas; samuti grappa ja liköörid on Bottega veinimaja tootevalikus. Bottega veinimaja, loodud aastal 1635 ja on tänaseni pereettevõte. Bottega veinimaja paikneb Veneto piirkonnas Gonegliano piirkonnas, aastast 1983 juhib ettevõtet Hr. Sandro Bottega. Bottega valmistab imelisi Bottega GOLD Prosecco´, Valpolicella, Amarone ja Soave veine Veneto piirkonnas; samuti grappa ja liköörid on Bottega veinimaja tootevalikus.
Bottega veinimaja, loodud aastal 1635 ja on tänaseni pereettevõte. Bottega veinimaja paikneb Veneto piirkonnas Gonegliano piirkonnas, aastast 1983 juhib ettevõtet Hr. Sandro Bottega. Bottega valmistab imelisi Bottega GOLD Prosecco´, Valpolicella, Amarone ja Soave veine Veneto piirkonnas; samuti grappa ja liköörid on Bottega veinimaja tootevalikus.
Bottega veinimaja tuntuim kaubamärk on Bottega GOLD prosecco, alates aastast 2022 on Bottega GOLD prosecco bränd nr. 1 enimmüüdud vahuvein travel-retail´s.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse septembrikuu alguses DOC Treviso piirkonna mäenõlvadelt. Marjad sorteeritakse ja pressitakse õrnalt, edasi toimub külmfermentatsioon kontrollitud temperatuuril. Vein on arenenud sur lie meetodil 3 kuud. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värske, puuviljane ja lilleliselt värske. Tunda on floraalseid noote-akaatsiaõisi, aasalilli; kollaseid puu-ja luuvilju. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, kompleksne. Tunda küpseid virsikuid ja hea tsitruseline happesus; järelmaitse puuviljane. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Linnuliha, Pasta, Valge kala, Iseseisvalt nautimiseks, Kergemad juustud |
Serveerimine | jahutatult 7-9 °C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-3 aastat alates korjeaastast |