BOTTEGA VALPOLICELLA CLASSICO DOC´21 12,5% 75CL

RiikItaalia
PiirkondVeneto
MarjasortCorvina, Corvinone, Rondinella
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus12.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaBottega SPA
Kogus kastis6

Bottega veinimaja kasvatas viinamarju juba 1635.a, maailma ühes imeliseimas paigas – Itaalias, Refrontolos, Molinetto della Croda lähedal asuvatel nõlvadel. 1977. aastal rajas Mr. Aldo Bottega koos oma naise Rosinaga “Distilleria Bottega”, Treviso provintsis, Pianzano di Godegas. Tänaseks on Bottega veinid pälvinud üle 350 auhinna ja neid leidub enam kui 140 riigis ning Duty-Free kauplustes, lennujaamades ja laevade kauplustes

Bottega veinimaja, loodud aastal 1635 ja on tänaseni pereettevõte. Bottega veinimaja paikneb Veneto piirkonnas Gonegliano piirkonnas, aastast 1983 juhib ettevõtet Hr. Sandro Bottega. Bottega valmistab imelisi Bottega GOLD Prosecco´, Valpolicella, Amarone ja Soave veine Veneto piirkonnas; samuti grappa ja liköörid on Bottega veinimaja tootevalikus. 

Bottega veinimaja tuntuim kaubamärk on Bottega GOLD prosecco, alates aastast 2022 on Bottega GOLD prosecco bränd nr. 1 enimmüüdud vahuvein travel-retail´s. 

Tutvu erinevate Bottega vahuveinide-, veinide- ja nende toodete juurde sobivate tarvikutega:

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse käsitsi oktoobrikuu keskpaigas Valpolicella Classico DOC aladelt. Veinimajas eemaldatakse marjad kobaravarest ning pressitakse. Edasi toimub fermentstsioon kontrollitud temperatuuril ja matseratsioon kestadega toimub 10-15 päeva. Viinamarjakestad eraldatakse veinivirdest ja vein läbib malolaktilise fermentatsiooni. Vein areneb roostevabast terasvaadis ja pudelis
VärvusRubiinpunane
AroomAroom on marjane, tunda küpseid tumedaid luuvilju- kirsse, mureleid, metsmarju.
MaitseMaitse on kuiv, marjane, keskmise täidlusega ja kompleksne. Tunda küpseid kirsse, põldmarju, mustikaid, marjatanniini, veidi tumedat pipart ja kuivatatud ürte. Järelmaitse keskmise pikkusega ja marjane.
ToidusoovitusBBQ lihad, Pasta, Pitsa, Part, Metslinnud, Tugevamad juustud
ServeerimineJahutatult 14-16°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 8-10 aastat korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)