Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Veneto |
Marjasort | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Bottega SPA |
Kogus kastis | 6 |
Bottega veinimaja kasvatas viinamarju juba 1635.a, maailma ühes imeliseimas paigas – Itaalias, Refrontolos, Molinetto della Croda lähedal asuvatel nõlvadel. 1977. aastal rajas Mr. Aldo Bottega koos oma naise Rosinaga “Distilleria Bottega”, Treviso provintsis, Pianzano di Godegas. Tänaseks on Bottega veinid pälvinud üle 350 auhinna ja neid leidub enam kui 140 riigis ning Duty-Free kauplustes, lennujaamades ja laevade kauplustes
Bottega veinimaja, loodud aastal 1635 ja on tänaseni pereettevõte. Bottega veinimaja paikneb Veneto piirkonnas Gonegliano piirkonnas, aastast 1983 juhib ettevõtet Hr. Sandro Bottega. Bottega valmistab imelisi Bottega GOLD Prosecco´, Valpolicella, Amarone ja Soave veine Veneto piirkonnas; samuti grappa ja liköörid on Bottega veinimaja tootevalikus.
Bottega veinimaja tuntuim kaubamärk on Bottega GOLD prosecco, alates aastast 2022 on Bottega GOLD prosecco bränd nr. 1 enimmüüdud vahuvein travel-retail´s.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi oktoobrikuu keskpaigas Valpolicella Classico DOC aladelt. Veinimajas eemaldatakse marjad kobaravarest ning pressitakse. Edasi toimub fermentstsioon kontrollitud temperatuuril ja matseratsioon kestadega toimub 10-15 päeva. Viinamarjakestad eraldatakse veinivirdest ja vein läbib malolaktilise fermentatsiooni. Seejärel lisatakse Amarone pressi kuivatatud viinamarjakestad Valpolicella baasveinile ning kääritades koos Valpolicella Classico baasveiniga, saavutades Ripasso´le omane komplekssus, tanniinsus ja alkohol. Vein areneb tammevaadis ja vastavalt DOC regulatsioonile saab veini müüki lasta alles 2 aastat pärast korjeaastat. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda üleküpseid luuvilju- ploome, kirsse, punaseid marju, magusamaid vürtse, vaniljesust, kuivatatud tumedaid marju ja tumedat šokolaadi. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, kompleksne ja marjane. Tunda üleküpseid tumedaid kirsse, mustsõstart, põldmarju, marja-ja vaadi tanniine, kuivatatud vürtse- nelk, kaneel. Järemaitse pikk ja marjaselt tanniine. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Pasta, Pitsa, Part, Sealiha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | Jahutatult 14-16°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 6-8 aastat korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |