Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Veneto, DOC Treviso |
Marjasort | Glera, Chardonnay, Pinot Grigio |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 11% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vahuvein |
Tootja | Bottega SPA |
Kogus kastis | 6 |
Bottega veinimaja kasvatas viinamarju juba 1635.a, maailma ühes imeliseimas paigas – Itaalias, Refrontolos, Molinetto della Croda lähedal asuvatel nõlvadel. 1977. aastal rajas Mr. Aldo Bottega koos oma naise Rosinaga “Distilleria Bottega”, Treviso provintsis, Pianzano di Godegas. Alates 2017. aastast on Bottega Gold IWSRi edetabeli järgi reisijate jaemüügis enimmüüdud vahuveinidest II positsioonil.Bottega veinimaja, loodud aastal 1635 ja on tänaseni pereettevõte. Bottega veinimaja paikneb Veneto piirkonnas Gonegliano piirkonnas, aastast 1983 juhib ettevõtet Hr. Sandro Bottega. Bottega valmistab imelisi prosecco vahuveine, Valpolicella, Amarone ja Soave veine Veneto piirkonnas; samuti grappa ja liköörid on Bottega veinimaja tootevalikus. Bottega veinimaja, loodud aastal 1635 ja on tänaseni pereettevõte. Bottega veinimaja paikneb Veneto piirkonnas Gonegliano piirkonnas, aastast 1983 juhib ettevõtet Hr. Sandro Bottega. Bottega valmistab imelisi Bottega GOLD Prosecco´, Valpolicella, Amarone ja Soave veine Veneto piirkonnas; samuti grappa ja liköörid on Bottega veinimaja tootevalikus.
Bottega veinimaja, loodud aastal 1635 ja on tänaseni pereettevõte. Bottega veinimaja paikneb Veneto piirkonnas Gonegliano piirkonnas, aastast 1983 juhib ettevõtet Hr. Sandro Bottega. Bottega valmistab imelisi Bottega GOLD Prosecco´, Valpolicella, Amarone ja Soave veine Veneto piirkonnas; samuti grappa ja liköörid on Bottega veinimaja tootevalikus.
Bottega veinimaja tuntuim kaubamärk on Bottega GOLD prosecco, alates aastast 2022 on Bottega GOLD prosecco bränd nr. 1 enimmüüdud vahuvein travel-retail´s.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse septembrikuu keskpaigas Conegliano ja Valdobbiadene piirkonna mäenõlvadelt. Marjad sorteeritakse, pressitakse ning marjakestad eraldatakse koheselt veinivirdest, fermentatsioon toimub roostevabast terasvaadis, kontrollitud temperatuuril 14°C juures (Charmat meetod). Jääksuhkur 10g/L, happesus 5g/L. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värske ja puuviljaselt aromaatne. Tunda küpseid õunu ja virsikuid, lillelisi noote- viigipuu õisi, kollaseid lilli, kuivatatud kollaseid ürte, pärnaõisi ja mesisust. |
Maitse | Kuiv, värske ja lopsakalt puuviljane. Tunda küpseid puu-ja luuvilju, heledaid troopilisi puuvilju. Järelmaitse puuviljane ja tsitruseliselt mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Sushi&Sashimi, Valge kala, Iseseisvalt nautimiseks, Kergemad juustud |
Serveerimine | Jahutatult 4-6 °C juures klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist või flute tüüpi vahuveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |