Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | Hispaania, Cataluynia, DOCa Priorat |
Marjasort | Garnacha, Samsó |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 15.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | CIA. DE VINEDOS IBERIAN S.L |
Kogus kastis | 6 |
Bodegas Cal Grau paikneb Hispaanias "El Loar" piirkonnas ja veinimajal on 42 ha viinapuu aedasid DOCa Priorat piirkonnas, millest 22ha viinapuu aedasid on rajatud terassidele. Marjasordid mida veinimaja kasvatab on Garnacha ja Cariñena. DOCa Priorat on maailmas tuntud just imeliste punaveinide piirkonnana, kus viinapuud paiknevad 200-600m üle merepinna. Pinnaseks on DOCa tuntud pruunikas must kiltkivi- Llicorella. Veinid on marjased, jõulised ja suure arengupotentsiaaliga.
Tootmisviis | Marjad korjatakse 20+aasta vanustelt viinapuudelt, sorteeritakse, marjad eemaldatakse kobarvartest. Carnacha ja Samsò viinamarjade fermentatsioon toimub eraldi. Fermentatsioon toimub 10 päeva kontrollitud temperatuuriga 8500L terasvaatides 25°C juures Kestakontakt veinivirdega kestab 27 päeva. Edasi vein areneb 14 kuud uutes ja teist korda kasutuses olevates Prantsuse tammevaatides (225L). Cal Grau Clos Badaceli veini valmistatakse 14.514 pudelit aastas. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Marjane, lopsakas ja jõuline, domineerivad üleküpsed tumedad metsmarjad ja kuivatatud ürdid.Tunda on liköörseid, kuivatatud põldmarju, mustikaid, musti ploome, kakaod, tumedat šokolaadi, rosmariini ja röstitud kohviube. |
Maitse | Kuiv, kompleksne ja jõuliselt marjane. Tunda üleküpsenud musti marju, vaadilaagerdusest magusaid vürtse, marjaseid tanniine ja küpseid põldmarju. Järelmaitse on pikk ja marjaselt lopsakas. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Grillribid, Lambakarree, Loomalihahautis, Ulukiliha, Punaveinikastmed, Marjakastmed, küpsed juustud-Gouda, Cheddar, Parmigiano Reggiano, Pecorino, Manchego (lisandiks mustsõstramoos). |
Serveerimine | jahutatult 16-18° C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |