CAL GRAU LE PETIT AGNÉS'21 13,5 % 75CL

RiikHispaania
PiirkondHispaania, Cataluynia, DOCa Priorat
MarjasortGarnacha, Samsó
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus13.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaCIA. DE VINEDOS IBERIAN S.L
Kogus kastis6

Bodegas Cal Grau paikneb Hispaanias "El Loar" piirkonnas ja veinimajal on 42 ha viinapuu aedasid DOCa Priorat piirkonnas, millest 22ha viinapuu aedasid on rajatud terassidele. Marjasordid mida veinimaja kasvatab on Garnacha ja Cariñena. DOCa Priorat on maailmas tuntud just imeliste punaveinide piirkonnana, kus viinapuud paiknevad 200-600m üle merepinna. Pinnaseks on DOCa tuntud pruunikas must kiltkivi- Llicorella. Veinid on marjased, jõulised ja suure arengupotentsiaaliga.

Omadused

TootmisviisMarjad korjatakse, sorteeritakse, marjad eemaldatakse kobarvartest. Fermentatsioon toimub 12 päeva kontrollitud temperatuuriga 8500L terasvaatides 25°C juures Kestakontakt veinivirdega kestab 17 päeva. Edasi vein areneb Prantsuse tammevaatides (225L) 4 kuud.
VärvusRubiinpunane, violetse alatooniga
AroomMarjane ja lopsakas, domineerivad üleküpsed tumedad metsmarjad ja kuivatatud ürdid.Tunda on liköörseid, kuivatatud põldmarju, mustikaid, ploome, kakaod, mõrušokolaadi, rosmariini, tumedaid kohviube.
MaitseKuiv, kompleksne ja jõuliselt marjane. Tunda üleküpsenud musti marju, vaadilaagerdusest magusaid vürtse, marjaseid tanniine ja küpseid põldmarju. Järelmaitse on pikk ja marjaselt lopsakas.
ToidusoovitusBBQ lihad, Grillribid, Loomalihahautis, Ulukiliha, Punaveinikastmed, Marjakastmed, küpsed juustud-Gouda, Cheddar, Parmigiano Reggiano, Pecorino, Manchego (lisandiks mustsõstramoos).
Serveeriminejahutatult 16-18° C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 5-8 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)