Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | Hispaania, Cataluynia, DOCa Priorat |
Marjasort | Garnacha, Samsó |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | CIA. DE VINEDOS IBERIAN S.L |
Kogus kastis | 6 |
Bodegas Cal Grau paikneb Hispaanias "El Loar" piirkonnas ja veinimajal on 42 ha viinapuu aedasid DOCa Priorat piirkonnas, millest 22ha viinapuu aedasid on rajatud terassidele. Marjasordid mida veinimaja kasvatab on Garnacha ja Cariñena. DOCa Priorat on maailmas tuntud just imeliste punaveinide piirkonnana, kus viinapuud paiknevad 200-600m üle merepinna. Pinnaseks on DOCa tuntud pruunikas must kiltkivi- Llicorella. Veinid on marjased, jõulised ja suure arengupotentsiaaliga.
Tootmisviis | Marjad korjatakse, sorteeritakse, marjad eemaldatakse kobarvartest. Fermentatsioon toimub 12 päeva kontrollitud temperatuuriga 8500L terasvaatides 25°C juures Kestakontakt veinivirdega kestab 17 päeva. Edasi vein areneb Prantsuse tammevaatides (225L) 4 kuud. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Marjane ja lopsakas, domineerivad üleküpsed tumedad metsmarjad ja kuivatatud ürdid.Tunda on liköörseid, kuivatatud põldmarju, mustikaid, ploome, kakaod, mõrušokolaadi, rosmariini, tumedaid kohviube. |
Maitse | Kuiv, kompleksne ja jõuliselt marjane. Tunda üleküpsenud musti marju, vaadilaagerdusest magusaid vürtse, marjaseid tanniine ja küpseid põldmarju. Järelmaitse on pikk ja marjaselt lopsakas. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Grillribid, Loomalihahautis, Ulukiliha, Punaveinikastmed, Marjakastmed, küpsed juustud-Gouda, Cheddar, Parmigiano Reggiano, Pecorino, Manchego (lisandiks mustsõstramoos). |
Serveerimine | jahutatult 16-18° C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-8 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |