Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Normandia |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 40% vol |
Liik | Calvados |
Tootja | Domaine du Coquerel |
Kogus kastis | 6 |
Calvados Coquerel valmistab Loode-Prantsusmaal, Normandias imelist õunabrändit aastast 1937. Calvadose nimetust on lubatud kasutada ainult Normandia piirkonnas valmistatud õunabrändi kohta. 04.03.1790 nimetati Normandias olev õunakasvatuspiirkond Calvados´ks.
Calvados Coquerel distilleri on loodud 1937.a. Loode-Prantsusmaal Calvados AOP piirkonnas. Distillery asub Mont-Saint-Michel kloostri läheduses. Tegemist on pereettevõttega ja täna juhib distillery´t innovatiivne blend master Hr. Pierre Martin Neuhaus.
Calvados Coquerel omab enda õunapuu “Orchard” aedasid ja samuti ostab õunu juurde pikaajalistel koostööpartneritelt, kellega on neil sõlmitud pikaajalised lepingud.
Tootmisviis | Calvados Coquerel XO valmistamiseks kasutatakse Normandia orchard´st pärit õuntest (30-40 erinevat sorti: magus, magushapu, mõrumagus, hapu). Saadud destillaat areneb tammevaatides (portveini, viski, bourbon, rumm) Calvados Coquerel´s, Normandias, Milly´s 6-8 aastat. |
---|---|
Värvus | Pähkelpruun, kirgas |
Aroom | Aroom on puuviljane, tunda kuivatatud ahjuõunu ja õunaviile, röstitud sarapuupähkleid, mesisust ja kuivatatud magusaid vürtse. |
Maitse | Maitse on puuviljane ja kompleksne, tunda küpseid kuivatatud õunu, magusaid ürte. Järelmaitse on pikk, pehme ja sametiselt siidjas. |
Toidusoovitus | Digestiiv, Tugevamad juustud, Desserdid, Iseseisvalt nautimiseks |
Serveerimine | jahutatult 14-16° tulbikujulisest klaasist; jääga või kokteilides |
Säilitustingimused | Säilitada vertikaalses asendis, toatemperatuuril |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Hoiatus | Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. |