Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | DO Cava |
Marjasort | Macabeo, Xarel-lo, Parellada |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 11.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | INTERBROSA S.L. |
Kogus kastis | 6 |
Campo Abierto Cava´d valmivad Hispaanias, Cataluynia, DO Cava piirkonnas. Viinapuuaiad paiknevad 162m üle merepinna ja marjad korjatakse 20-30.a. vanustelt viinapuudelt. Campo Abierto Cava´d valmivad tradistioonilisel meetodil, kus II fermentatsioon toimub pudelis 12-18 kuud.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse 20-30 aasta vanustelt viinapuudelt. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuriga terasvaatides 14-16°C juures ja II fermentatsioon toimub pudelis, traditsioonilisel meetodil 12-18 kuud. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga, mullijuga peene ja elegantselt tihe. |
Aroom | Värske ja puuviljane. Tunda rohelisi ja kollaseid õunu, kollaseid luuvilju ja tsitruselisi. |
Maitse | Kuiv, keskmise kehandiga ja värskelt puuviljane. Maitses tunda küpseid õunu, kollaseid troopilisi puuvilju ja tsitruselisi. Järelmaitse pikk ja puuviljane. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Austrid, Kammkarbid, Sushi, Pehmed juustud |
Serveerimine | Jahutatult 4-6 °C juures klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist või flute tüüpi vahuveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arenguotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |