Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Champagne |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | Charles Heidsieck |
Kogus kastis | 6 |
Charles Heidsieck on olnud üks pioneere 100% Chardonnay segude arendamisel, olles juba varakult huvitatud sellest tollal veel marginaalsest šampanjasegust. Charles Heidsieck Blanc des Millénaires Millésime 2007 kirjeldab kõige paremini - ülim tekstuur, küpsus, elujõulisus ja laagerdumispotentsiaal, mis annavad sellele veinile tema peene aromaatse keerukuse – aja väljendus. Peaaegu 15 aastat laagerdumist, sealhulgas 10 aastat settel laagerdumist tuhandeaastastes kriidist keldrites, mille järgi vein on oma nime saanud. Selle on eksklusiivne šampanja viinamarjad on korjatud valitud 4 Grand Cru’d ja 1 Premier Cru piirkonnast Côte des Blancs’ist, mis on valitud nende võime järgi areneda ja väljendada oma rikkust laagerdudes: Oger, Mesnil-sur-Oger, Avize, Cramant, Vertus.
Charles-Henri Heidsieck’i poeg Charles-Camille asutas oma šampanjamaja Charles Heidsieck 1851 aastal. Charles-Camille oli kirglik prantsuse šampanjakaupmees ja ta alustas sama kirglikult ka oma šampanjade tootmist. Tema šampanjad kandsid tema enda nime ja tema šampanjade reputatsioon kasvas kiirelt Euroopas. Ta oli väga kindel oma šampanja kvaliteedis ja 1852 aastal otsustas vallutada ka Ameerika Ühendriigid. Ta oli kõige esimene šampanja kaupmees, kes otsustas šampanja viia Ameerikasse. Palju reisinuna valdas mitmeid võõrkeeli ja oli väga avatud silmaringiga, tema äri arenes kiiresti ning peagi kutsuti teda hüüdnimega Champagne Charlie. Bordeaux näitusel 1859 aastal sai tema šampanja kuldmedali ja Charles Heidsieck šampanja oli vallutanud kogu maailma ning Euroopa kuninglike õukondade šampanjapokaalid.
Charles Heidsieck oli visionäär, ta otsustas põllumaad mitte osta ning jättis viinamarjakasvatuse oma ala spetsialistide hooleks. Tema oskused valida veine ja neid omavahel segada panid teda mõtlema hoopis veinikeldritele ja veini hoiustamisele ideaalsetes tingimustes. Ta otsis ideaalse niiskuse ja temperatuuri tingimustega keldreid ning otsustas osta Rooma impeeriumi aegseid keldreid Reimsi linna all. Temaga samal ajal otsustas sarnaselt Charles Heidsieckiga ainult 5 šampanjatootjat sellistesse keldritesse investeerida. See otsus näitas tema head ettenägelikkust ja kavalust mängida tulevik enda kasuks. Sellest otsusest tingituna eristuvad Charles Heidsieck šampanjad kõikidest teistest, sest Charlesi šampanjad koosnevad veinidest millest 40% moodustavad reserv-veinid.
Alates 1990’st aastatest on kõikidel Charles Heidsieck šampanjadel kirjas selle tõestuseks keldrites hoidmise kuupäevad ja korkimise kuupäevad. Iga Charles Heidsieck pudel on seega unikaalne.
Värvus | Sügav kuldne kollane |
---|---|
Serveerimine | Jahutatult 8-10°C, vintage šampanja pokaalist või Bordeaux valgeveini pokaalist |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |