CHARLES HEIDSIECK BRUT MILLESIME 2013 12% 75CL BOX

RiikPrantsusmaa
PiirkondChampagne
Marjasort57% Pinot Noir, 43% Chardonnay
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus12% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein
TootjaCharles Heidsieck
Kogus kastis6

Charles Heidsiecki hinnatud 2013. aasta aastakäik paistab silma oma võimsa ja puhta iseloomuga. Selle veini ainulaadsus seisneb külluslikus ja rikkalikus tekstuuris, mida täiendab erakordne värskus, luues harmoonilise ja unustamatu maitseelamuse. See šampanja on loodud hoolikalt valitud Pinot Noir’i ja Chardonnay viinamarjasortidest, mis pärinevad mainekamatest Premier ja Grands Crus viinamarjaistandustest. Erakordse iseloomu annab veinile aromaatne sügavus, mis on kujunenud tänu mitmenädalastele kuumadele ilmastikuoludele. 9 aastat kestnud laagerdumine settel Crayères’ keldrites on viinud täiusliku küpsuseni. Tasakaalu täiendab 9 g/L dosaaž, mis rõhutab veini harmooniat ja elegantsi.

Charles-Henri Heidsieck’i poeg Charles-Camille asutas oma šampanjamaja Charles Heidsieck 1851 aastal. Charles-Camille oli kirglik prantsuse šampanjakaupmees ja ta alustas sama kirglikult ka oma šampanjade tootmist. Tema šampanjad kandsid tema enda nime ja tema šampanjade reputatsioon kasvas kiirelt Euroopas. Ta oli väga kindel oma šampanja kvaliteedis ja 1852 aastal otsustas vallutada ka Ameerika Ühendriigid. Ta oli kõige esimene šampanja kaupmees, kes otsustas šampanja viia Ameerikasse. Palju reisinuna valdas mitmeid võõrkeeli ja oli väga avatud silmaringiga, tema äri arenes kiiresti ning peagi kutsuti teda hüüdnimega Champagne Charlie. Bordeaux näitusel 1859 aastal sai tema šampanja kuldmedali ja Charles Heidsieck šampanja oli vallutanud kogu maailma ning Euroopa kuninglike õukondade šampanjapokaalid. 

Charles Heidsieck oli visionäär, ta otsustas põllumaad mitte osta ning jättis viinamarjakasvatuse oma ala spetsialistide hooleks. Tema oskused valida veine ja neid omavahel segada panid teda mõtlema hoopis veinikeldritele ja veini hoiustamisele ideaalsetes tingimustes. Ta otsis ideaalse niiskuse ja temperatuuri tingimustega keldreid ning otsustas osta Rooma impeeriumi aegseid keldreid Reimsi linna all. Temaga samal ajal otsustas sarnaselt Charles Heidsieckiga ainult 5 šampanjatootjat sellistesse keldritesse investeerida. See otsus näitas tema head ettenägelikkust ja kavalust mängida tulevik enda kasuks. Sellest otsusest tingituna eristuvad Charles Heidsieck šampanjad kõikidest teistest, sest Charlesi šampanjad koosnevad veinidest millest 40% moodustavad reserv-veinid. 

Alates 1990’st aastatest on kõikidel Charles Heidsieck šampanjadel kirjas selle tõestuseks keldrites hoidmise kuupäevad ja korkimise kuupäevad. Iga Charles Heidsieck pudel on seega unikaalne.  

Omadused

VärvusSügav kuldne kollane
ToidusoovitusTempura krevetid, ‘Katsu’ kana röstitud rohelise spargliga, Ossau-Iraty juust
ServeerimineJahutatult 8-10°C, vintage šampanja pokaalist või Bordeaux valgeveini pokaalist
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)