Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Champagne |
Marjasort | 62% Pinot Noir, 38% Chardonnay, 9% Punast veini |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | Charles Heidsieck |
Kogus kastis | 6 |
2012. aasta jääb meelde erilise aastakäiguna. Selle aasta keeruline ja väljakutseid täis veinivalmistamise protsess kulmineerus lõpuks hingematva ja peaaegu imepärase harmooniaga. Täna kuulub 2012. aasta kindlalt suurte šampanja-aastate hulka. See erakordne rosé-šampanja paistab silma oma mineraalse iseloomu, keeruka maitseprofiili ja väljendusrikka olemusega, olles ideaalne valik unustamatute hetkede tähistamiseks. Valmistatud hoolikalt valitud üheteistkümnest Grand ja Premier Cru’ viinamarjaistandusest pärit viinamarjadest, see blenditud rosé-šampanja paistab silma oma külluslikkuse ja elegantsiga ning vananeb väärikalt veel aastaid. Rosé Millésimé koosneb 62% Pinot Noir’ist (sealhulgas 9% punast veini) ja 38% Chardonnay’st. Charles Heidsieck peab 2012. aastat iseenesestmõistetavalt "klassikaliseks"aastakäiguks selle mõiste kõige üllamas tähenduses. See cuvée võlub oma jõulisuse, helduse ja tugeva struktuuriga, mida täiendavad siidisus ja erakordne värskus. See on tõeline meistriteos, mis sobib nii praeguseks nautimiseks kui ka aastatepikkuseks laagerdamiseks.
Charles-Henri Heidsieck’i poeg Charles-Camille asutas oma šampanjamaja Charles Heidsieck 1851 aastal. Charles-Camille oli kirglik prantsuse šampanjakaupmees ja ta alustas sama kirglikult ka oma šampanjade tootmist. Tema šampanjad kandsid tema enda nime ja tema šampanjade reputatsioon kasvas kiirelt Euroopas. Ta oli väga kindel oma šampanja kvaliteedis ja 1852 aastal otsustas vallutada ka Ameerika Ühendriigid. Ta oli kõige esimene šampanja kaupmees, kes otsustas šampanja viia Ameerikasse. Palju reisinuna valdas mitmeid võõrkeeli ja oli väga avatud silmaringiga, tema äri arenes kiiresti ning peagi kutsuti teda hüüdnimega Champagne Charlie. Bordeaux näitusel 1859 aastal sai tema šampanja kuldmedali ja Charles Heidsieck šampanja oli vallutanud kogu maailma ning Euroopa kuninglike õukondade šampanjapokaalid.
Charles Heidsieck oli visionäär, ta otsustas põllumaad mitte osta ning jättis viinamarjakasvatuse oma ala spetsialistide hooleks. Tema oskused valida veine ja neid omavahel segada panid teda mõtlema hoopis veinikeldritele ja veini hoiustamisele ideaalsetes tingimustes. Ta otsis ideaalse niiskuse ja temperatuuri tingimustega keldreid ning otsustas osta Rooma impeeriumi aegseid keldreid Reimsi linna all. Temaga samal ajal otsustas sarnaselt Charles Heidsieckiga ainult 5 šampanjatootjat sellistesse keldritesse investeerida. See otsus näitas tema head ettenägelikkust ja kavalust mängida tulevik enda kasuks. Sellest otsusest tingituna eristuvad Charles Heidsieck šampanjad kõikidest teistest, sest Charlesi šampanjad koosnevad veinidest millest 40% moodustavad reserv-veinid.
Alates 1990’st aastatest on kõikidel Charles Heidsieck šampanjadel kirjas selle tõestuseks keldrites hoidmise kuupäevad ja korkimise kuupäevad. Iga Charles Heidsieck pudel on seega unikaalne.
Värvus | Peen puudriroosa |
---|---|
Serveerimine | Jahutatult 8-10°C, vintage šampanja pokaalist või Bordeaux valgeveini pokaalist |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Süsivesikuid | 9 g |
---|---|
Kiudaineid | 0 g |
Soola | 0 g |