CHATEAU LE BOSCQ A.O.C.´01 13% 75CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondBordeaux
MarjasortCabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus13% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaS.C. Du Chateau Le Boscq
Kogus kastis12

Château Le Boscq veinimõis asub Bordeaux´s AOP Saint-Estephe piirkonnas, veinimaja valmistab veine keskkonnasäästliku põhimõtte alusel ja aastast 2018 omavad " Terra Vitis ja High Environmental Value (HVE)" sertifikaati. Veinimõisa I ehk TOP vein on Château Le Boscq ( viinapuud kasvavad 18 hektari suurusel alal) , II vein on Héritage De Le Boscq.

Château Belgrave veinimõis kuulub Grand Cru Classé 1855 klassifikatsiooni alla, veinimõis paikneb  AOC Haut-Médoc piirkonnas. Veinimõisa esimene vein Château Belgrave, Grand Cru classé 1855 valmib peamiselt Cabernet Sauvignon marjasoortidest (65%), Merlot (30%) ja Petit Verdot (5%). Veini iga aastakäik omab erinevat % jagunemist marjasortide vahel. Veinimaja teine vein, second wine on Diane de Belgrave- marjad on korjatud noorematelt viinapuudelt ja peamiseks marjasordiks on siin Merlot ( 74%), Cabernet Sauvignon (16%), Petit Verdot (10%). Veinimõisa II veini marjasortide osakaalude %-d muutuvad aastakäikude lõikes, kuid peamiseks marjasordiks on siin Merlot.

 

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, marjad eraldatakse kobarvartest. Viinamarjade matseratsioon ja fermentatioon toimub eraldi, kuni lõpus veinimeister vastavalt aastakäigule cuvée valmistab (51% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot ja 4% Petit Verdot). Vein areneb Prantsuse tammevaatides 13 kuud, millest 37% on uued vaadid.
VärvusTumepunane, violetse alatooniga
AroomAroom on elegantselt marjane, milles tunda küpseid musti marju, tubakat, sigarikarpi ja tumedaid vürtse, pipart.
MaitseMaitse on kuiv, täidlane, pehme ja küps, tunda küpseid mustasõstraid, tumedat musta ploomi, mida tasakaalustab kuiv aroonia- ja männiokkanüanss.
ToidusoovitusUlukiliha, Loomaliha, Lambaliha, Tugevamad juustud, BBQ lihad
Serveerimine16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt vein eelnevalt dekanteerida.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 15-25 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)