Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Bordeaux |
Marjasort | Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | S.C. Du Chateau Le Boscq |
Kogus kastis | 6 |
Château Le Boscq veinimõis asub Bordeaux´s AOP Saint-Estephe piirkonnas, veinimaja valmistab veine keskkonnasäästliku põhimõtte alusel ja aastast 2018 omavad " Terra Vitis ja High Environmental Value (HVE)" sertifikaati. Veinimõisa I ehk TOP vein on Château Le Boscq ( viinapuud kasvavad 18 hektari suurusel alal) , II vein on Héritage De Le Boscq.
Château Belgrave veinimõis kuulub Grand Cru Classé 1855 klassifikatsiooni alla, veinimõis paikneb AOC Haut-Médoc piirkonnas. Veinimõisa esimene vein Château Belgrave, Grand Cru classé 1855 valmib peamiselt Cabernet Sauvignon marjasoortidest (65%), Merlot (30%) ja Petit Verdot (5%). Veini iga aastakäik omab erinevat % jagunemist marjasortide vahel. Veinimaja teine vein, second wine on Diane de Belgrave- marjad on korjatud noorematelt viinapuudelt ja peamiseks marjasordiks on siin Merlot ( 74%), Cabernet Sauvignon (16%), Petit Verdot (10%). Veinimõisa II veini marjasortide osakaalude %-d muutuvad aastakäikude lõikes, kuid peamiseks marjasordiks on siin Merlot.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, marjad eraldatakse kobarvartest. Viinamarjade matseratsioon ja fermentatioon toimub eraldi, kuni lõpus veinimeister vastavalt aastakäigule cuvée valmistab (51% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot ja 4% Petit Verdot). Vein areneb Prantsuse tammevaatides 13 kuud, millest 37% on uued vaadid. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on elegantselt marjane, milles tunda küpseid musti marju, tubakat, sigarikarpi ja tumedaid vürtse, pipart. |
Maitse | Maitse on kuiv, täidlane, pehme ja küps, tunda küpseid mustasõstraid, tumedat musta ploomi, mida tasakaalustab kuiv aroonia- ja männiokkanüanss. |
Toidusoovitus | Ulukiliha, Loomaliha, Lambaliha, Tugevamad juustud, BBQ lihad |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt vein eelnevalt dekanteerida. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 15-25 aastat alates korjeaastast. |