CHATEAU PEDESCLAUX PAUILLAC A.C.´15 13,5% 75CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondBordeaux
MarjasortCabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus13.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaChateau Pedeslaux
Kogus kastis6

Château Pédesclaux, GRAND CRU CLASSÉ EN 1855, Bordeaux, AOP Pauillac piirkonna veinimõis. Üle 200 a. vana veinimõis on alates aastast 2009 pühendunud orgaanilisele, mahepõllumajanduslikule veinivalmistamisele. Bordeaux vasakalda piirkonnale omaselt on peamine viinamarjasort Cabernet Sauvignon. Veinimõisa I ehk TOP vein on Château Pédesclaux, II vein on Fleur de Pédesclaux.

Château Belgrave veinimõis kuulub Grand Cru Classé 1855 klassifikatsiooni alla, veinimõis paikneb  AOC Haut-Médoc piirkonnas. Veinimõisa esimene vein Château Belgrave, Grand Cru classé 1855 valmib peamiselt Cabernet Sauvignon marjasoortidest (65%), Merlot (30%) ja Petit Verdot (5%). Veini iga aastakäik omab erinevat % jagunemist marjasortide vahel. Veinimaja teine vein, second wine on Diane de Belgrave- marjad on korjatud noorematelt viinapuudelt ja peamiseks marjasordiks on siin Merlot ( 74%), Cabernet Sauvignon (16%), Petit Verdot (10%). Veinimõisa II veini marjasortide osakaalude %-d muutuvad aastakäikude lõikes, kuid peamiseks marjasordiks on siin Merlot.

 

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, marjad eraldatakse kobarvartest. Viinamarjade matseratsioon ja fermentatioon toimub eraldi, kuni lõpus veinimeister vastavalt aastakäigule cuvée valmistab. Vein areneb Prantsuse tammevaatides 16 kuud, millest 60% on uued vaadid ja 40% on olnud juba üks kord kasutusel. Keskmine viinapuude vanus on 35+ aastat.
VärvusTumepunane, violetse alatooniga
AroomAroom on intensiivne, tunda küpseid musti metsmarju, mustsõstar, mustikas, must ploom, kuivatatud puuvilju, ürdisust.
MaitseMaitse on kuiv, kompleksne ja täidlase kehandiga. Tunda küpseid tumedaid marju, luuvilju, tammevaadi-ja marjatanniine, alusmetsa ja männipuitu. Järelmaitse on täidlane ja tihke struktuuriga.
ToidusoovitusUlukiliha, Loomaliha, Lambaliha, Tugevamad juustud, BBQ lihad
Serveerimine16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt vein eelnevalt dekanteerida.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 15-25 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)