Riik | USA |
---|---|
Piirkond | Kalifornia |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | Cloud Break Wines |
Kogus kastis | 12 |
Kalifornia veinipiirkond on üks olulisemaid viinamarjakasvatus piirkondi Läänerannikul, rannikuäärne viinapuude kasvuala on ligi 1100km pikk, kliima ja pinnas on varieeruv.
Cloud Break veinid valmivad Kalifornias ja veine valmistab noor, andekas veinimeister Steven Decosta. Veinimaja meeskond töötab suure energiaga viinapuu aedades 12 kuud. Cloud Break veinid on head stiilinäited Kalifornia suurepärastele veinidele!
Värvus | Helekollane, kirgas |
---|---|
Aroom | Aroomis on tunda troopilisi puuvilju, mangot, ananassi, küpseid kollaseid õunu, pirne, tsitruselisi ja röstitud mandleid. |
Maitse | Kuiv, keskmise täidlusega, kompleksne, kreemjalt vaniljese ja puuviljase alatooniga. Tunda küpseid kollaseid õunu, troopilisi puuvilju, järelmaitse pikk ja mineraalselt tsitruselise järelmaitsega. |
Toidusoovitus | Valge kala, Punane kala, Linnuliha, Pasta, Pitsa, Metslinnud |
Serveerimine | 9-11°C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |