Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Bordeaux |
Marjasort | Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | S.C.E.V.Joinaud-Borde |
Kogus kastis | 6 |
Couvent des Jacobins veinimõis asutati Saint-Émilioni ühte kõrgeimaisse tippu aastal 1389, dominiiklaste vendadele, "Jacobins Brothers", pakkudes peavarju palveränduritele kes liikusid Prantsusmaalt Hispaaniasse. Aastast 1902 on veinimõis perekondade Jean ja Jonaud omanduses ning 1969.a. sai veinimõis Grand Cru Classé määratluse (INAO). Veinimõisa suurus on 10,7 hektarit.
Château Belgrave veinimõis kuulub Grand Cru Classé 1855 klassifikatsiooni alla, veinimõis paikneb AOC Haut-Médoc piirkonnas. Veinimõisa esimene vein Château Belgrave, Grand Cru classé 1855 valmib peamiselt Cabernet Sauvignon marjasoortidest (65%), Merlot (30%) ja Petit Verdot (5%). Veini iga aastakäik omab erinevat % jagunemist marjasortide vahel. Veinimaja teine vein, second wine on Diane de Belgrave- marjad on korjatud noorematelt viinapuudelt ja peamiseks marjasordiks on siin Merlot ( 74%), Cabernet Sauvignon (16%), Petit Verdot (10%). Veinimõisa II veini marjasortide osakaalude %-d muutuvad aastakäikude lõikes, kuid peamiseks marjasordiks on siin Merlot.
Tootmisviis | Veini fermentantsioon koos marjakestadega toimub 24-32 päeva kontrollitud temperatuuril ilma SO2 lisamata. Vein areneb Prantsuse tammevaatides 15 kuud (alates detsembrikuust), millest 45% on uued vaadid ja 55% on juba korra kasutuses olnud veinivaadid. Tootmismaht on 3000 9L kasti aastas, saagikus 38hl/ha, viinamarjad korjatakse käsitsi ning vein on valmistatud 85% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon ja 5% Cabernet Franc sortidest. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on küpselt marjane, milles tunda tumedad metsmarjad, kuivatatud metsmarjade liköörsed noodid, tammevanilje, kuivatatud ürdid. |
Maitse | Maitse on kuiv ja täidlane. Tunda küpseid musti marju, mustsõstar ja mustikas, pehmed tammevaadi ja marjatanniinid, järelmaitse pikk ja marjane. |
Toidusoovitus | Ulukiliha, Loomaliha, Lambaliha, Tugevamad juustud, BBQ lihad |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt vein eelnevalt dekanteerida. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 15-25 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |