Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | Ribera del Duero |
Marjasort | Tempranillo |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Bodegas Ramon Bilbao S.A |
Kogus kastis | 6 |
Cruz de Alba veinimaja valmistab veine Ribera del Duero piirkonnas, Hispaanias. Veinid on biodünaamilised ja aastast 2022 kannavad Demeter märgist. Veinid on saavutanud väärikaid tulemusi veinikriitikute poolt.
Bodegas Cruz de Alba paikneb DO Ribera del Duero piirkonnas ja veinid valmivad Tinta del Pais (Tempranillo) marjasordist. Ribera del Duero veinipiirkond on ca 22.500ha viinapuude all ja valmistatakse peamiselt punaveine.
Bodegas Cruz de Alba veinid on biodünaamilised ning kannavad Demeter märgist.
Tootmisviis | Marjad sorteeritakse hoolikalt, eemaldatakse varred, marjad purustatakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril ja edasi areneb vein 15 kuud uutes Prantuse tammevaatides ja samuti juba eelnevalt kasutuses olnud Ameerika vaatides. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on marjane. Tunda küpseid musti ja punaseid metsmarju, küpseid tumedaid kirsse, põldmarju, üleküpsenud mustsõstraid, kuivatatud musti ploome, piimašokolaadi ja kuivatatud ürte, vürtse |
Maitse | Maitse on kuiv, täidlane ja marjane. Tunda pehmeid marjatanniine ja parkaineid, üleküpsenud tumedaid marju ja tumedaid luuvilju. Järelmaitse on pikk ja marjane, pehmete vürtsidega. |
Toidusoovitus | Loomaliha, Lambaliha, Ulukiliha, BBQ lihad, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist, soovitavalt eelnevalt dekanteerida. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |