DESOM TRADITION CREMANT DE LUXEMBOURG BRUT 12,5% 75CL

RiikLuksemburg
PiirkondRemich
MarjasortRiesling, Pinot Blanc, Auxerrois, Chardonnay
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus12.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein
TootjaDomaine Desom
Kogus kastis6

Desom´i veinimaja on loodud 1925.a. Luxemburgis, Remich´s. Täna juhib veinimaja perekonna neljas generatsioon MARC DESOM. Marc on perekonna omanduses oleva veinitehase Domaine Desom peaönoloog. Tema juhendamisel on kinnistu laienenud ligikaudu 55 hektarini, millest 18 hektarit on pere omandis. Marc on saavutanud tootmises kõrge kvaliteedi läbi rangete saagipiirangute ja kaasaegsete veinivalmistustehnikate kasutamise, eranditult käsitsi korjatud viinamarjade töötlemise. Tema jõupingutused on pärandit taaselustanud, säilitades selle traditsiooni, kaasates samas uuenduslikke tavasid. Aastatega on tema veine ja Cremanté pärjatud erinevate auhindadega üle kogu maailma.

Omadused

TootmisviisValmis kääritatud vein on pandud pudelitesse koos pärmi ja väikese koguse suhkruga, suletud ajutise kroonkorgiga ning hoiustatud horisontaalses asendis. Vein laagerdub pärmisettel 12 kuud. Dosage 10-12g/L
VärvusHelekollane, kirgas, mullijuga pikk ja peenike.
AroomVärske ja puuviljane, tunda küpseid aprikoose, nektariine, kollaseid õunu, tsitruseviljasid.
MaitseKuiv, värske, kompleksne ja puuviljane. Maitses tunda küpseid kollaseid puu- ja luuvilju, röstitud mandleid, järelmaitse puuviljane ja tsitruseliselt mineraalne.
ToidusoovitusAperitiiv, Eelroad, Mereannid, Kammkarbid, Valge kala, Sushi&Sashimi, Juustuvalik, Iseseisvalt nautimiseks
Serveeriminejahutatult 4-6 °C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist või klassikalisest flute tüüpi vahuveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 5-7 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)