DIEMERSDAL WINTER FERMENT SAUVIGNON BLANC´22 14,5% 75CL

RiikLõuna-Aafrika vabariik
PiirkondDurbanville Valley
MarjasortSauvignon Blanc
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus14.5% vol
LiikGeograafilise tähisega vein
TootjaDiemersdal S.A
Kogus kastis6

Diemersdal veinimaja on loodud 1698.a. ja on tänaseni üks vanimatest veinimajadest Lõuna-Aafrikas. Viinapuuaiad paiknevad jahedast Atlandi ookeanist 50km kaugusel kuhu jahedad ookeanituuled nii väga ei ulatu. Kliima on vahemereline, mida mõjutab jahe kagutuul Cape Doctor, mis alandab piirkonna keskmist õhutemperatuuri 2-3 °võrra.

Omadused

TootmisviisWinterferment Sauvignon Blanc viinamarjad korjatakse öösel, et tagada marjades olev värskus. Viinamarjad pressitakse koheselt, kestakontakt veinivirdega on 3 tundi. Edasi veinivirre külmutatakse -20°C 5 kuuks ja sellisel uudsel meetodil valmistab Diemersdal Lõuna-Aafrikas Winterferment Sauvignon Blanc veini. Peale 5-te kuud, veinivirre sulatatakse ning fermentatsioon toimub keset Cape Town´i talve. Fermentatsioon toimub 2 nädalat temperatuuril 14-16 °C ning seejärel vein areneb terasvaadis.
VärvusHelekollane, kirgas
AroomAroom on värske ja karge, tunda küpseid karusmarju, troopilisi puuvilju- pomelo, greipfruut, mandariinid ja rohelised õunad.
MaitseMaitse on kuiv, värske ja mineraalselt puuviljase happesusega. Tunda värskeid tsitruselisi, karusmarju, küpseid troopilisi puuvilju. Järelmaitse on pikk ja mineraalselt elava tsitruselise happesusega.
ToidusoovitusAperitiiv, Eelroad, Mereannid, Rohelised salatid, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala
Serveerimine7-9°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 3-4 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)