Riik | Luksemburg |
---|---|
Piirkond | Remich |
Marjasort | Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Domaine Desom |
Kogus kastis | 6 |
Desom´i veinimaja on loodud 1925.a. Luxemburgis, Remich´s. Veinimajale kuulub 12 hektarit parimaid Moseli äärseid veiniaedu ja veinikeldrid on rajatud lubjakivist kalju sees koobastes. Täna juhib veinimaja perekonna neljas generatsioon MARC DESOM ja valmistab suurepäraseid Cremanté, valgeid veine ja PInot Noir´st punaveine.
Tootmisviis | Viinamarjad on korjatud Moseli jõe kaldalt, Bech-Kleinmacher väikesest viinauuaiast. Marjad korjatakse oktoobrikuu lõpul ja varajastel hommikutundidel. Viinamarjad eraldatakse vartest, veinivirre on kestakontaktis 12 päeva temperatuuril 28-32 °C. Malolaktiline fermentatsioon on lõpetatud tammevaadis. Veinivirre areneb Prantsuse tammevaadis 12 kuud, millest 30% on uued Prantsuse tammevaadid. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on marjane ja lopsakas. Tunda küpseid musti ploome, vaarikavarsi, küpseid musti kirsse, mustikad, ürdisust ja pehmeid tammevaadi tanniine. |
Maitse | Maitse on kuiv ja marjane, maitses küpsed mustad marjad, kirsid, ploomid, pehmed marjatanniinid, järelmaitse pikk ja sametiselt pehmete tanniinidega. |
Toidusoovitus | Eelroad, Part, Metslinnud, Väikeuluk, BBQ lihad, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 14-16°C Burgundia tüüpi punaveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-8 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |