Riik | Luksemburg |
---|---|
Piirkond | Remich |
Marjasort | Riesling |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Domaine Desom |
Kogus kastis | 6 |
Desom´i veinimaja on loodud 1925.a. Luxemburgis, Remich´s. Veinimajale kuulub 12 hektarit parimaid Moseli äärseid veiniaedu ja veinikeldrid on rajatud lubjakivist kalju sees koobastes. Täna juhib veinimaja perekonna neljas generatsioon MARC DESOM ja valmistab suurepäraseid Cremanté, valgeid veine ja PInot Noir´st punaveine.
Tootmisviis | Viinamarjad on korjatud Moseli jõe kaldalt, Wormeldange Köppchen viinapuuaiast. Wormeldange’i küla, kus asub Köppchen´I veini (mägi) piirkond on jagatud pinnase eripära järgi kaheks: lõuna pool on pinnas savisem ning veinid pehmemad ja mahedamad, põhja pool lubjakivisem ning veinid kargemad ja mineraalsemad. Marjad korjatakse oktoobrikuu keskpaigas, siis kui marjades suhkrusisaldus on jõudnud 90° Oe kraadini. Marjad korjatakse varajastel hommikutundidel.Viinamarjad eraldatakse vartest, toimub külmfermentatsioon terasvaadis kontrollitud temperatuuril 24-32 päeva. Veinivirre areneb pärmisettel 5 kuud, ennem kui toimub villimine maikuu alguses. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroom on puuviljane ja mineraalne, tunda valgeid lilli, pärnaõisi, lopsakaid troopilisi puuvilju, küpseid aprikoose, virsikuid, ananassi ja tsitruselisi (lime). |
Maitse | Maitse on kuiv ja puuviljane, keskmise täidlusega, tunda küpseid troopilisi luuvilju ja puuvilju, tsitruseid, kollaseid ploome ja mineraalsust. Järelmaitse on pikk ja tsitruseliselt hea happesusega. |
Toidusoovitus | Eelroad, Mereannid, Metslinnud, Linnuliha, Valge kala, Kergemad juustud |
Serveerimine | 7-9°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast. |