Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | LoireValley, Tournon, AOP Chinon |
Marjasort | Cabernet Franc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | S.A. Orchidees Maisons de Vin |
Kogus kastis | 6 |
Domaine de la Perruche asub Loire jõe ääres Montsoreau's, külas, mis on kuulus oma 15. sajandi lossi poolest (kirjanik Alexandre Dumas sai siit inspiratsiooni romaani "La Dame de Montsoreau" jaoks).
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse kolmelt erinevalt terroir´t -“Saut aux loups” , “Villy”, “Les maison Bourdeaux” , sorteeritakse, eemaldatakse marjad kobarvartest. Külmfermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuriga terasvaadis, veinivirre läbib malolaktilise fermentatsiooni. Vein areneb 1 aasta 225L Prantsuse veinivaatides, millest 20% on uued vaadid. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Tunda küpseid punaseid ja musti metsmarju, intensiivne ja kompleksne. Keskaroomis lisanduvad magusad vürtsid- must pipar, loorber, roosmariin ja vaadilaagerdusest vaniljesus. |
Maitse | Kuiv, kompleksne ja keskmisest tugevama täidlusega. Maitses domineerivad küpsed tumedamad metsmarjad ja luuviljad koos vürtside ja sametiste tanniinidega. Keskmaitses lisanduvad tammevaadi arengust magusamad vürtsid, kohviuba, mõrušokolaad. Järelmaitses pehmed tanniinid ja marjasus. |
Toidusoovitus | Grillitud ja sütel küpsetatud loomaliha, pikalt ahjus pehmeks hautatud lambaliha, lambakints, Antrekoot, küpsed juustud-Gouda, Cheddar, Parmigiano Reggiano, Pecorino, Manchego (lisandiks mustsõstramoos). |
Serveerimine | Jahutatult 15-17 °C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-7 aastat alates korjeaastast. |