Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | Penedes |
Marjasort | Xarello, Macabeo, Parellada |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 11.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | V.S.L.U |
Kogus kastis | 6 |
Domenech-Vidal veinimaja on loodud 1865a. Hispaanias, Penedes´ piirkonnas. Veinimaja kasutab veinide valmistamiseks 100% enda viinamarjaaedade saaki. Viinapuud kasvavad Penedes +500 kasvualal ( viinapuude aiad paiknevad 500+ meetrit üle merepinna), et tagada veinis olev värskus.
Vallformosa valmistab imelisi kihisevaid Cava´d Hispaanias, Penedes, DO Cava piirkonnas. Veinimaja omab viinapuuaedu Penedes +500 piirkonnas, kus Cava marjad kasvavad 500 meetrit üle merepinna jahedamatel mäenõlvadel. Vallformosa CAVA vahuveinid valmivad 100% ettevõtte enda viinapuuaedade saagist ja Cava valmistamiseks kasutatakse ainult esimese pressi virret.
Vallformosa Origen Cava BIO Brut Reserva ja BIO Brut Nature Reserva Cava´ II fermentatsioon pärmisettel kestab 20 kuud (min. reegel näeb ette 18 kuud). Reserva Cava´d on elegantsed, siidised, tunda küpseid kollaseid õunu, kreemisust, brioch´i, röstmandleid. Ideaalsed vahuveinid nautimiseks aperitiiviks, kalamarja, mereandide, grillitud krevettied, kammkarpide ja juustuvaliku juurde.
Vallformosa Cava on töötanud välja elegantse vahuveini Tomorrowland´i jaoks.
Vallformosa, be bubble!
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse septembrikuus Penedes´piirkonnas käsitsi ja osaliselt masinatega. Macabeo korje on augustikuu lõpul, Xarello septembrikuu II nädalal ja Chardonnay kuu lõpul. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril roostevabast teasvaadis 15-16ºC juures, vein areneb sur-lie meetodil 2 kuud. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Värsked puuviljad nagu õun ja pirn, millele sekundeerivad valged lilled ning veidike ananassi. |
Maitse | Keskmisest kõrgema happega, värske ja puuviljane. Meeldivas järelmaitses on tunda küpsenuid heledaid vilju ning veidike pähklit. |
Toidusoovitus | Eelroad, Mereannid, Valge kala, Pasta, Pitsa, Linnuliha |
Serveerimine | jahutatult 7-9°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |