DOMENECH-VIDAL MASIA LA.SALA XARELLO MACABEO´20 12% 75CL

RiikHispaania
PiirkondPenedes
MarjasortXarello, Macabeo, Parellada
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus12% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaV.S.L.U
Kogus kastis6

Domenech-Vidal veinimaja on loodud 1865a. Hispaanias, Penedes´ piirkonnas. Veinimaja kasutab veinide valmistamiseks 100% enda viinamarjaaedade saaki. Viinapuud kasvavad Penedes +500 kasvualal ( viinapuude aiad paiknevad 500+ meetrit üle merepinna), et tagada veinis olev värskus.

Vallformosa valmistab imelisi kihisevaid Cava´d Hispaanias, Penedes, DO Cava piirkonnas. Veinimaja omab viinapuuaedu Penedes +500 piirkonnas, kus Cava marjad kasvavad 500 meetrit üle merepinna jahedamatel mäenõlvadel. Vallformosa CAVA vahuveinid valmivad 100% ettevõtte enda viinapuuaedade saagist ja Cava valmistamiseks kasutatakse ainult esimese pressi virret.  
Vallformosa Origen Cava BIO Brut Reserva ja BIO Brut Nature Reserva Cava´ II fermentatsioon pärmisettel kestab 20 kuud (min. reegel näeb ette 18 kuud). Reserva Cava´d on elegantsed, siidised, tunda küpseid kollaseid õunu, kreemisust, brioch´i, röstmandleid. Ideaalsed vahuveinid nautimiseks aperitiiviks, kalamarja, mereandide, grillitud krevettied, kammkarpide ja juustuvaliku juurde. 
Vallformosa Cava on töötanud välja elegantse vahuveini Tomorrowland´i jaoks. 
Vallformosa, be bubble! 

 

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse septembrikuus Penedes´piirkonnas käsitsi ja osaliselt masinatega. Macabeo korje on augustikuu lõpul, Xarello septembrikuu II nädalal ja Chardonnay kuu lõpul. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril roostevabast teasvaadis 15-16ºC juures, vein areneb sur-lie meetodil 2 kuud.
VärvusHelekollane, roheka alatooniga
Aroom Värsked puuviljad nagu õun ja pirn, millele sekundeerivad valged lilled ning veidike ananassi.
MaitseKeskmisest kõrgema happega, värske ja puuviljane. Meeldivas järelmaitses on tunda küpsenuid heledaid vilju ning veidike pähklit.
ToidusoovitusEelroad, Mereannid, Valge kala, Pasta, Pitsa, Linnuliha
Serveeriminejahutatult 7-9°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)
VeganJah