DOURTHE DIANE DE BELGRAVE 'HAUT-MEDOC´15 13% 75CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondBordeaux
MarjasortMerlot, Cabernet Sauvignon
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus13% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaChateau Belgrave
Kogus kastis6

Château Belgrave, Grand Cru Classé 1855, AOP Haut-Medoc veinimõis, mille suurus on 59 hektarit. Diane de Belgrave veinimõis oli Prantsusmaa kuninga Louis XV valitsemisajal hinnatud jahipidamise residents, mistõttu ka tänasel päeval veinid kannavad esietiketil kunigakrooni sümbolit ja jahipidamises kasutuses olnud jahikoera kujutist.Diane de Belgrave in Château Belgrave veinimõisa II vein.

Château Belgrave veinimõis kuulub Grand Cru Classé 1855 klassifikatsiooni alla, veinimõis paikneb  AOC Haut-Médoc piirkonnas. Veinimõisa esimene vein Château Belgrave, Grand Cru classé 1855 valmib peamiselt Cabernet Sauvignon marjasoortidest (65%), Merlot (30%) ja Petit Verdot (5%). Veini iga aastakäik omab erinevat % jagunemist marjasortide vahel. Veinimaja teine vein, second wine on Diane de Belgrave- marjad on korjatud noorematelt viinapuudelt ja peamiseks marjasordiks on siin Merlot ( 74%), Cabernet Sauvignon (16%), Petit Verdot (10%). Veinimõisa II veini marjasortide osakaalude %-d muutuvad aastakäikude lõikes, kuid peamiseks marjasordiks on siin Merlot.

 

Omadused

TootmisviisVeini fermentantsioon koos marjakestadega toimub 24-32 päeva kontrollitud temperatuuril. Vein areneb Prantsuse tammevaatides 12 kuud (alates detsembrikuust), millest 45% on uued vaadid ja 55% on juba korra kasutuses olnud veinivaadid. Viinamarjad korjatakse käsitsi ning vein on valmistatud 86% Merlot, 14% Cabernet Sauvignon marjasortidest.
VärvusTumepunane, violetse alatooniga
AroomAroomis on tunda küpseid musti marju, mustsõstar, mustikas, mustad ploomid, ürdisus, veidi tubakat.
MaitseMaitse on kuiv, täidlane, pehmed marja ja puidu tanniinid, küpsed mustad marjad, veidi mustasõstralehte, küpsed ploomid, arooniamarjad, vürtsid, järelmaitse marjane aimatava männiokka nüansiga.
ToidusoovitusUlukiliha, Loomaliha, Lambaliha, Tugevamad juustud, BBQ lihad, Väikeuluk
Serveerimine16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt vein eelnevalt dekanteerida.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 10-15 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)