Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Bordeaux |
Marjasort | Sauvignon Blanc, Semillion, Muscadelle |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Dourthe |
Kogus kastis | 6 |
Dourthe Grands Terroirs veinisarja veinid valmivad AOP Bordeaux´s.
Château Belgrave veinimõis kuulub Grand Cru Classé 1855 klassifikatsiooni alla, veinimõis paikneb AOC Haut-Médoc piirkonnas. Veinimõisa esimene vein Château Belgrave, Grand Cru classé 1855 valmib peamiselt Cabernet Sauvignon marjasoortidest (65%), Merlot (30%) ja Petit Verdot (5%). Veini iga aastakäik omab erinevat % jagunemist marjasortide vahel. Veinimaja teine vein, second wine on Diane de Belgrave- marjad on korjatud noorematelt viinapuudelt ja peamiseks marjasordiks on siin Merlot ( 74%), Cabernet Sauvignon (16%), Petit Verdot (10%). Veinimõisa II veini marjasortide osakaalude %-d muutuvad aastakäikude lõikes, kuid peamiseks marjasordiks on siin Merlot.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse varajastel hommikutundidel, marjad sorteeritakse ja eemaldatakse varred. Edasi toimub külmfermentatsioon kontrollitud temperatuuril 14-15°C juures. Vein laagerdub terasvaadis ja on valmistatud Sauvignon Blanc, Semillón ja Muscadelle marjasortidest. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroom on värske, lopsakas ja puuviljane. Tunda küpseid õunu, virsikuid, kollaseid tikreid, valgete lillede ja tsitruseliste noote. |
Maitse | Maitse on kuiv, lopsakas ja puuviljane. Tunda värskeid puuvilju, rohelisi ürte, mineraalsust ja tsitruselisi. Järelmaitse pikk ja mahlane. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Rohelised salatid, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala |
Serveerimine | 6-8°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |