Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Bordeaux |
Marjasort | Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Dourthe |
Kogus kastis | 12 |
Dourthe Grands Terroirs veinisarja veinid valmivad AOP Bordeaux´s, AOP Margaux´s
Château Belgrave veinimõis kuulub Grand Cru Classé 1855 klassifikatsiooni alla, veinimõis paikneb AOC Haut-Médoc piirkonnas. Veinimõisa esimene vein Château Belgrave, Grand Cru classé 1855 valmib peamiselt Cabernet Sauvignon marjasoortidest (65%), Merlot (30%) ja Petit Verdot (5%). Veini iga aastakäik omab erinevat % jagunemist marjasortide vahel. Veinimaja teine vein, second wine on Diane de Belgrave- marjad on korjatud noorematelt viinapuudelt ja peamiseks marjasordiks on siin Merlot ( 74%), Cabernet Sauvignon (16%), Petit Verdot (10%). Veinimõisa II veini marjasortide osakaalude %-d muutuvad aastakäikude lõikes, kuid peamiseks marjasordiks on siin Merlot.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, fermentatsioon toimub terasvaatides 8-12 päeva temperatuuril 24-26°C.Vein areneb terasvaadis ja küpseb prantsuse tammevaadis paar kuud. Vein valmib 50% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 5% Petit Verdot marjasortidest. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on marjane, tunda küpseid musti marju, kohviube, tumedat šokolaadi, tanniine ja vürtse. |
Maitse | Maitselt on vein kuiv ja täidlane, tunda tumedaid metsmarju, mustsõstraid, küpseid arooniaid, musta ploomi, marjaparki ning vürtse, järelmaitse on pikk ja marjane. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Sealiha, Metslinnud, Loomaliha, Ulukiliha, Väikeuluk |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |