Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Bordeaux |
Marjasort | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Dourthe |
Kogus kastis | 6 |
Dourthe Grands Terroirs veinisarja veinid valmivad AOP Bordeaux´, Medoc´s.
Château Belgrave veinimõis kuulub Grand Cru Classé 1855 klassifikatsiooni alla, veinimõis paikneb AOC Haut-Médoc piirkonnas. Veinimõisa esimene vein Château Belgrave, Grand Cru classé 1855 valmib peamiselt Cabernet Sauvignon marjasoortidest (65%), Merlot (30%) ja Petit Verdot (5%). Veini iga aastakäik omab erinevat % jagunemist marjasortide vahel. Veinimaja teine vein, second wine on Diane de Belgrave- marjad on korjatud noorematelt viinapuudelt ja peamiseks marjasordiks on siin Merlot ( 74%), Cabernet Sauvignon (16%), Petit Verdot (10%). Veinimõisa II veini marjasortide osakaalude %-d muutuvad aastakäikude lõikes, kuid peamiseks marjasordiks on siin Merlot.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, fermentatsioon toimub terasvaatides 8-12 päeva temperatuuril 24-26°C. Vein areneb terasvaadis ja küpseb prantsuse tammevaadis paar kuud ning on valmistatud Cabernet Sauvignon ja Merlot marjasortidest. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on marjane ja lopsakas, tunda küpseid punaseid marju, küpseid kirsse, mustikaid ja mustsõstraid. |
Maitse | Maitselt on vein kuiv ja marjane, keskmise täidlusega, tunda küpseid mustikaid, mustsõstraid, põldmarju. Järelmaitse on pikk ja marjane. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Sealiha, Metslinnud, Loomaliha, Ulukiliha, Pasta |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-7 aastat alates korjeaastast. |