Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Bordeaux |
Marjasort | Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Dourthe |
Kogus kastis | 6 |
Dourthe NO1 veinisari on loodud 1988.a. Prantsusmaal, Bordeaux´s ning kannab edasi veinimaja pühendumist, saavutades väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.
Château Belgrave veinimõis kuulub Grand Cru Classé 1855 klassifikatsiooni alla, veinimõis paikneb AOC Haut-Médoc piirkonnas. Veinimõisa esimene vein Château Belgrave, Grand Cru classé 1855 valmib peamiselt Cabernet Sauvignon marjasoortidest (65%), Merlot (30%) ja Petit Verdot (5%). Veini iga aastakäik omab erinevat % jagunemist marjasortide vahel. Veinimaja teine vein, second wine on Diane de Belgrave- marjad on korjatud noorematelt viinapuudelt ja peamiseks marjasordiks on siin Merlot ( 74%), Cabernet Sauvignon (16%), Petit Verdot (10%). Veinimõisa II veini marjasortide osakaalude %-d muutuvad aastakäikude lõikes, kuid peamiseks marjasordiks on siin Merlot.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, fermentatsioon toimub terasvaatides 8-12 päeva temperatuuril 24-26°C; vein areneb 12 kuud Prantsuse tammevaatides. Dourthe NO1 Bordeaux Rouge on valmistatud 60% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot marjasortidest. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis tunda on küpseid musti marju, mustsõstraid, põldmarju, musti ploome, piimašokolaadi ja veidi piprasust. |
Maitse | Maitse on kuiv, täidlane, kompleksne, tunda küpseid musti marju, kuivatatud ploome, järelmaitses pehmed tanniinid. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Sealiha, Metslinnud, Loomaliha, Ulukiliha, Pasta |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |