Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Bordeaux |
Marjasort | Cabernet Franc, Merlot |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Dourthe |
Kogus kastis | 6 |
Dourthe NO1 veinisari on loodud 1988.a. Prantsusmaal, Bordeaux´s ning kannab edasi veinimaja pühendumist, saavutades väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.
Château Belgrave veinimõis kuulub Grand Cru Classé 1855 klassifikatsiooni alla, veinimõis paikneb AOC Haut-Médoc piirkonnas. Veinimõisa esimene vein Château Belgrave, Grand Cru classé 1855 valmib peamiselt Cabernet Sauvignon marjasoortidest (65%), Merlot (30%) ja Petit Verdot (5%). Veini iga aastakäik omab erinevat % jagunemist marjasortide vahel. Veinimaja teine vein, second wine on Diane de Belgrave- marjad on korjatud noorematelt viinapuudelt ja peamiseks marjasordiks on siin Merlot ( 74%), Cabernet Sauvignon (16%), Petit Verdot (10%). Veinimõisa II veini marjasortide osakaalude %-d muutuvad aastakäikude lõikes, kuid peamiseks marjasordiks on siin Merlot.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse ja külmfermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril terasvaatides. Viinamarjakestasid hoitakse veinivirdega koos 6 tundi. Edasi veinivirre areneb roostevabast terasvaadis ja areneb sur lie meetodil 3 kuud. Vein on valmistatud 65% Cabernet Franc ja 35% Merlot marjasortidest. |
---|---|
Värvus | Lõheroosa |
Aroom | Aroom on värske ja marjane, tunda punaseid marju nagu punane sõstar, jõhvikas, maasikaid ja vaarikaid. |
Maitse | Maitselt on vein värske, kuiv ja marjane. Tunda punaseid marju, jõhvikaid, pohlasid, tsitruselisi, punast grepi. Järelmaitse on keskmine ja tsitruseliselt mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Rohelised salatid, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala |
Serveerimine | 6-8°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |