Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Piedmonte |
Marjasort | Barbera |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Enrico Serafino S.p.a |
Kogus kastis | 6 |
Enrico Serafino veinimaja on loodud 1878.a. Põhja-Itaalias, Piemonte´s ning valmistab veine traditsioonide järgi.
Enrico Serafino veiniportfellist leiab väärikaid vahuveine Alta Langa DOCG piirkonnast. Ajalooliselt oli Enrico Serafino üks seitsmest veinimajast kes panid aluse Alta Langa DOCG reeglitele. Veinimaja portfellist leiab suurepäraseid Barolo, Barbaresco veine Cru aladelt, samuti on esindatud vein – Picotener (ehk unustatud Nebbiolo), värske ja puuviljane Gavi di Gavi, Cru alade Monterotondo „Poggio della Rupe“ Gavi ning imeline õrna väikese mulliga kihisev Black Edition Moscato d`Asti DOCG.
Veinimeister on kõrgelt hinnatud Hr. Nico Conta! Kõik, kes on Enrico Serafino veinimaja külastanud, meenutavad Nico põhjalikku cellar tour´i ja degustatsioone!
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi (viinapuude vanus 15-30a) sorteeritakse, marjad eraldatakse kobarvartest ja veelkord sorteeritakse. Marjad pressitakse õrnalt, fermentatsioon tomub kontrollitud temperatuuri terasvaadis, matseratsioon/kestakontakt veinivirdega kestab 18 päeva. Edasi veinivirre areneb 14 kuud keskmise suurusega veinivaatides (2500-4000L). |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda värskust, kerget vürtsikust, veidi kirssi ja ploomi. |
Maitse | Maitses kombineeruvad happeline ploomimahl ja magus tamm. Pehme tekstuur, järelmaitses on kirsikivi. |
Toidusoovitus | Eelroad, Metslinnud, Part, BBQ lihad, Sealiha, Loomaliha |
Serveerimine | 15-17°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aaastat alates korjeaastast. |