Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Piedmonte |
Marjasort | Moscato Bianco |
Kuivusaste | Poolmagus |
Alkoholisisaldus | 5.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Enrico Serafino S.p.a |
Kogus kastis | 6 |
Enrico Serafino veinimaja on loodud 1878.a. Põhja-Itaalias, Piemonte´s ning valmistab veine traditsioonide järgi. Black Edition Moscato de Asti on õrna väikese muliga vein, Moscato Bianco marjasordist, mis sobib ideaalselt erinevate dessertide, juustuvaliku juurde. Moscato Bianco viinapuud paiknevad Santo Stefano Belbo, Mango piirkonnas.
Enrico Serafino veiniportfellist leiab väärikaid vahuveine Alta Langa DOCG piirkonnast. Ajalooliselt oli Enrico Serafino üks seitsmest veinimajast kes panid aluse Alta Langa DOCG reeglitele. Veinimaja portfellist leiab suurepäraseid Barolo, Barbaresco veine Cru aladelt, samuti on esindatud vein – Picotener (ehk unustatud Nebbiolo), värske ja puuviljane Gavi di Gavi, Cru alade Monterotondo „Poggio della Rupe“ Gavi ning imeline õrna väikese mulliga kihisev Black Edition Moscato d`Asti DOCG.
Veinimeister on kõrgelt hinnatud Hr. Nico Conta! Kõik, kes on Enrico Serafino veinimaja külastanud, meenutavad Nico põhjalikku cellar tour´i ja degustatsioone!
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse marjad kobarvartest ja sorteeritakse uuesti. Edasi toimub kontrollitud temperatuuril külm fermentatsioon, Moscato de Asti veinis olev väike, elegantne mull tekkib II fermentatsiooni käigus. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga, elegantselt väikese mulliga. |
Aroom | Aroom on värske, lopsakalt puuviljane ja tulvil floraalseid noote- kollaseid metslilli, metsroos, jasmiin, tunda kollaseid tsitruselisi- mandariin, apelsin, meevaha, kuivatatud pärnaõisi. |
Maitse | Maitse on poolmagus, lopsakalt puuviljane. Tunda kollaseid küpseid troopilisi puuvilju, apelsinisukaadi, meekärge. Järelmaitse pikk ja tsitruseliselt mineraalne. |
Toidusoovitus | Desserdid, Kergemad juustud, Tugevamad juustud |
Serveerimine | jahutatult 4-6°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-3 aaastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |