E.SERAFINO 'OUDEIS' BRUT ALTA LANGA DOCG´20 12,5% 75CL

RiikItaalia
PiirkondPiedmonte
MarjasortPinot Nero, Chardonnay
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus12.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein
TootjaEnrico Serafino S.p.a
Kogus kastis6

Enrico Serafino veinimaja on loodud 1878.a. Põhja-Itaalias, Piemonte´s ning valmistab vahuveine ALTA LANGA piirkonnas, traditsioonide järgi. Ajalooliselt “Sparkling Metodo Classico or Champenoise” meetodil vahuveinide valmistamisega alustati 1850.a ja Enrico Serafino alustas 1878.a. ALTA LANGA vahuveinide valmistamisega. Veinimaja kasutab tänaseni neid keldreid, mis toona 1878.a. kasutusele võeti.

Enrico Serafino veiniportfellist leiab väärikaid vahuveine Alta Langa DOCG piirkonnast. Ajalooliselt oli Enrico Serafino üks seitsmest veinimajast kes panid aluse Alta Langa DOCG reeglitele. Veinimaja portfellist leiab suurepäraseid Barolo, Barbaresco veine Cru aladelt, samuti on esindatud vein – Picotener (ehk unustatud Nebbiolo), värske ja puuviljane Gavi di Gavi, Cru alade Monterotondo „Poggio della Rupe“ Gavi ning imeline õrna väikese mulliga kihisev Black Edition Moscato d`Asti DOCG. 
Veinimeister on kõrgelt hinnatud Hr. Nico Conta! Kõik, kes on Enrico Serafino veinimaja külastanud, meenutavad Nico põhjalikku cellar tour´i ja degustatsioone! 

 

Omadused

TootmisviisViinapuud paiknevad 330-550 m üle merepinna ja marjad korjatakse käsitsi. Alta Langa "Oudeis" on alati aastakäigu vahuvein ja valmistatud 85% Pinot Nero ja 15% Chardonnay marjasortidest. Valmistusmeetod on alati Method Traditionelle, II fermentatsioon pärmisettel 36 kuud, dosage 6g/L.
VärvusHelekollane, kirgas
AroomAroom on lopsakalt puuviljane ja värske, tunda floraalseid noote, kollaseid aasalilli, küpseid õunu, röstmandleid ja brioche.
MaitseMaitse on kuiv ja lopsakalt puuviljane. Tunda küpseid puuvilju, tsitrusviljade mineraalsust, kreemisust, röstmandleid ja brioche noote. Järelmaitse pikk ja elegantselt puuviljane.
ToidusoovitusAperitiiv, Eelroad, Rohelised salatid, Mereannid, Valge kala, Sushi&Sashimi
ServeerimineJahutatult 4-6°C vintage šampanja pokaalist või klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 4-6 aaastat alates korjeaastast.