E.SERAFINO PICOTENER LANGHE NEBBIOLO DOC´19 14,5% 75CL

RiikItaalia
PiirkondPiedmonte
MarjasortNebbiolo
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus14.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaEnrico Serafino S.p.a
Kogus kastis6

Enrico Serafino veinimaja on loodud 1878.a. Põhja-Itaalias, Piemonte´s ning valmistab veine traditsioonide järgi. Picotener ehk "Unustatud Nebbiolo" marjasorti on tänasel päeval suhteliselt raske Piedmonte piirkonnas leida, tegemist on antiikse marjasordiga mis annab suhteliselt tagasihoidlikku saaki. Picotener viinapuuaed paikneb Canale piirkonnas, saagikus 6500kg/ha ja viinapuude vanus on 10-12.a.

Enrico Serafino veiniportfellist leiab väärikaid vahuveine Alta Langa DOCG piirkonnast. Ajalooliselt oli Enrico Serafino üks seitsmest veinimajast kes panid aluse Alta Langa DOCG reeglitele. Veinimaja portfellist leiab suurepäraseid Barolo, Barbaresco veine Cru aladelt, samuti on esindatud vein – Picotener (ehk unustatud Nebbiolo), värske ja puuviljane Gavi di Gavi, Cru alade Monterotondo „Poggio della Rupe“ Gavi ning imeline õrna väikese mulliga kihisev Black Edition Moscato d`Asti DOCG. 
Veinimeister on kõrgelt hinnatud Hr. Nico Conta! Kõik, kes on Enrico Serafino veinimaja külastanud, meenutavad Nico põhjalikku cellar tour´i ja degustatsioone! 

 

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse käsitsi (viinapuude vanus 10-12 a.) sorteeritakse, marjad eraldatakse kobarvartest ja veelkord sorteeritakse. Marjad pressitakse õrnalt, fermentatsioon tomub kontrollitud temperatuuri terasvaadis, matseratsioon/kestakontakt veinivirdega kestab 18 päeva. Edasi veinivirre areneb 12 kuud keskmise suurusega veinivaatides (2500-4000L).
VärvusRubiinpunane, violetse alatooniga
AroomAroom on marjane, tunda tumedaid metslilli, metskannike, liköörseid kirsse, musti ploome, mustsõstart.
MaitseMaitse on kuiv, marjane ja täidlane. Tunda küpseid tumedaid marju, pehmeid marjatanniine, kompleksne. Järelmaitse pikk ja marjaselt vürtsikas.
ToidusoovitusEelroad, Metslinnud, Part, BBQ lihad, Sealiha, Loomaliha
Serveerimine15-17°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt eelnevalt dekanteerida.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 5-7 aaastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)