Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Piedmonte |
Marjasort | Cortese |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Enrico Serafino S.p.a |
Kogus kastis | 6 |
Enrico Serafino veinimaja on loodud 1878.a. Põhja-Itaalias, Piemonte´s ning valmistab veine traditsioonide järgi. "Poggio della Rupe" Monterotondo Gavi valmib 100% Cortese marjasordist, viinapuudelt mis on 35+ aastat vanad.
Enrico Serafino veiniportfellist leiab väärikaid vahuveine Alta Langa DOCG piirkonnast. Ajalooliselt oli Enrico Serafino üks seitsmest veinimajast kes panid aluse Alta Langa DOCG reeglitele. Veinimaja portfellist leiab suurepäraseid Barolo, Barbaresco veine Cru aladelt, samuti on esindatud vein – Picotener (ehk unustatud Nebbiolo), värske ja puuviljane Gavi di Gavi, Cru alade Monterotondo „Poggio della Rupe“ Gavi ning imeline õrna väikese mulliga kihisev Black Edition Moscato d`Asti DOCG.
Veinimeister on kõrgelt hinnatud Hr. Nico Conta! Kõik, kes on Enrico Serafino veinimaja külastanud, meenutavad Nico põhjalikku cellar tour´i ja degustatsioone!
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse marjad kobarvartest ja sorteeritakse uuesti. Edasi toimub kontrollitud temperatuuril külm fermentatsioon, vein seisab sur lie meetodil pärmisettel 3 kuud. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroom on värske, puuviljane ja kompleksne. Tunda lopsakaid metsalilli- salvei, lavendel, küpseid puuvilju- nektariin, aprikoos, kollane ploom; värskeid rohelisi ürte. |
Maitse | Maitse on kuiv, puuviljane ja kompleksne, tunda küpseid kollaseid puuvilju, tsitruseviljasid ja rohelisi ürte. Järelmaitse on pikk ja tsitruseliselt mineraalse happesusega. |
Toidusoovitus | Eelroad, Rohelised salatid, Mereannid, Linnuliha, Valge kala, Aasia köök |
Serveerimine | jahutatult 7-9°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 7-8 aaastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |